Haberler

Yerel Seçime Doğru

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Türel: "Antalya trafiğine her sene 150 bin araç ekleniyor.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel, Döşemealtı Sanayici ve İşadamları Derneği (DÖSİAD) üyeleriyle söyleşide bir araya geldi.

DÖSİAD tarafından, bir otelde düzenlenen söyleşiye, Türel'in yanı sıra DÖSİAD Başkanı Gültekin Gencer, Döşemealtı Belediye Başkanı Nurettin Tursun ve iş adamları katıldı. Burada konuşma yapan Türel, DÖSİAD'ın Antalya'da ve yurt dışında çok önemli hizmetler yaptığını söyledi. Yapılan çalışmaların gönüllülük esasına dayandığına değinen Türel, belediye seçimlerinde siyasetle hizmet kulvarında çalışmalar yaparak, Antalya'da gönüllülük esasıyla güzel çalışmalar ortaya koyacaklarını belirtti.

Türel, son dönemde siyasi konuların tartışılıp daha çok konuşulduğuna dikkati çekerek, yerel seçim sürecinde asıl konuşulması gereken konuların projeler, adaylar ve hizmetler olduğunu ifade etti. Seçimlerde önemli olanın Antalya'nın yatırım ve hizmetle buluşması olduğunu vurgulayan Türel, Antalya'nın hak ettiği yatırımları alması için yeniden belediye başkanlığına aday olduğunu ve görevi devraldığında da Antalya'nın kazanacağını dile getirdi.

Türel, Antalya'nın en büyük sorunun trafik ve ulaşım olduğunun altını çizerek, "2020'ye kadar Antalya'ya 32 kavşağın yapılması bir zarurettir. 2004-2009 yılları arasında 11 kavşak yapmama rağmen son 5 senede taş üstüne taş konulmadı ve bu kavşaklar yapılmadı" diye konuştu.

Yerel seçimleri kazanması durumunda  trafik, tarım ve turizm alanında ciddi hizmetler yapacağını kaydeden Türel, şöyle devam etti:

" Bugün Antalya trafiğine her sene 150 bin araç ekleniyor. Antalya'daki araç sayısı 800 binin üzerine çıktı. Yeni kavşak ve yollar açmak zorundayız. Antalya'ya 200 kilometrelik yeni yol açmak zorundayız. Bunları yaptığımız zaman ciddi bir rahatlama olacaktır. Antalya'yı turizm ve tarımda Türkiye'nin başkenti olarak tarif ediyoruz. Turizm sektöründen kent merkezinde esnafın yeterli destek alamaması ve sezonun 12 aya yayılmaması turizm için el atılması gereken konudur. Çeşitliliği artırarak turizmi 12 aya çıkarmayı hedefliyoruz. Bunun için av, kış, inanç, kongre ve futbol turizmi gibi bir çok alanda turizme destek vererek turizmi canlandırıp, kente ve vatandaşa katkı sağlayacağız."

DÖSİAD Başkanı Gencer de dernek olarak 4 yıldır Antalya'da hizmet verdiklerini söyledi. Derneğin bölgedeki iş dünyasının kaynaşması adına ulusal ve uluslararası çalışmalarda bulunduğuna değinen Gencer, ayrıca Döşemealtı ilçesinin geleceği ile ilgili de projeleri olduğunu ifade etti.

Döşemealtı'na hizmet gelmesi için yerel seçimlerin önemli olduğunu vurgulayan Gencer, mevcut adayları belli aralıklarla DÖSİAD ailesi ile buluşturduklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından DÖSİAD Başkanı Gencer, Türel'e Atatürk tablosu hediye etti. - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Gültekin Gencer Menderes Türel Ak Parti Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title