Haberler

Yerel Seçime Doğru

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yıldırım: "Eğitim sistemimizde son 11 yılda çok ciddi gelişmeler yaşandı.

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Türkiye'de eğitim sisteminin son 11 yılda büyük değişim gösterdiğini söyledi.

Yıldırım, İzmir'in Bayındır ilçesinde yapımı tamamlanan Sadık Susamcıoğlu Anadolu Lisesi yurt binasının açılışına katıldı. Yıldırım, törende yaptığı konuşmada, eğitime katkılarından dolayı Susamcıoğlu'na teşekkür etti. Bayındır'ın bir eğitim kampüsü haline geldiğini belirten Yıldırım, tek eksik olan anadolu öğretmen lisesinin yapımı için İzmir Valisi Mustafa Toprak'tan hayırsever Sadık Susamcıoğlu ile liseyi yaparak halen Zeytinova'daki okulda okuyan öğrencilerin hizmetine sunmasını istedi.

Türkiye'de eğitim sisteminde son 11 yılda büyük değişim yaşadığını dile getiren Yıldırım, "Eğitim sistemimizde son 10 yılda çok ciddi gelişmeler yaşandı. Türkiye'de 320 bin derslik vardı, 3'lü eğitim yapan okullar vardı. Biz 11 yıllık dönemde eğitim sistemimize 200 binin üzerinde derslik, mevcudun yüzde 65'inden fazlasını kazandırdık" dedi.

Kendi öğrencilik dönemini anlatan Yıldırım, şunları söyledi:

"Ben okulda öğrenciydim, ikinci derse başlardık, kapı çalardı. Babam 'Muallim Bey müsaade ederseniz tarlaya tohum götürmemiz lazım' diyerek benim için izin isterdi. Boynumu büker giderdim. Babam için en önemli iş, o gün o tohumun tarlaya gitmesiydi. Bugün o günler geride kaldı. En önemli işimiz eğitim."

Eğitim bütçesini 7 milyar liradan 51 milyar liraya çıkardıklarına dikkati çeken Yıldırım, Türkiye'nin geleceği olan gençlerin iyi eğitim alması gerektiğini ifade etti.

Fatih Projesi'nin Türkiye'de eğitim sistemini üst seviyeye çıkaracağını belirten Yıldırım, bu projeyle gençlerin birer bilim uzmanı olarak yetişeceğini vurguladı.

Yıldırım, Türkiye'deki tüm okulların 2016 yılına kadar akıllı tahta ile donatılacağına, 10,5 milyon tabletin 100 bininin hafta başında öğrencilere dağıtıldığına işaret ederek, "Dersler artık sadece sınıfta değil, ders dışında da takip etme imkanı olacak. Böylece öğrencilerimiz dünyanın bilgi hazinesine daha kolay ve hızlı ulaşma imkanına kavuşacak. Bu ülkede 10 yıl önce internet yoktu, şimdi hızlı internette Türkiye dünyanın ilk 5 ülkesi arasında bulunuyor" diye konuştu.

"Teknolojiyi başkasının hayatını karartmak için kullanmayacağız"

Teknolojinin hayatı kolaylaştırdığına işaret eden Binali Yıldırım, İzmir'de 105 yaşında olan bir vatandaşın e-devlet üzerinden hizmet aldığına değinerek, şöyle konuştu:

"Türkiye genelinde 65 yaşın üzerinde 700 binden fazla vatandaşımız, işlemlerini e-devlet üzerinden takip ediyor. Hayatımızı kolaylaştıran teknoloji aynı zamanda bir tehdit. Teknolojiyi iyi kullanacağız, onu başkalarının hayatını karartmak, iftira atmak için kullanmayacağız. Bu imkanları iyi kullanacağız ama asla ve asla başkalarının hayatını karartmayacağız."

İzmir Valisi Mustafa Toprak da Bayındır'ın son dönemde önemli yatırım hizmetleri aldığını, bunların başında da eğitime yapılan yatırımların geldiğini söyledi. Yurt binasını yapan hayırsever Sadık Susmanoğlu'na teşekkür eden Toprak, İzmir genelinde hayırseverlerin desteğiyle bin 750'ye yakın dersliğin yapıldığını kaydetti.

Açılışa Bayındır Kaymakamı Mehmet Makas, İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı da katıldı. - İzmir

Kaynak: AA / Yerel

Binali Yıldırım Ak Parti Türkiye İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title