Haberler

Yerel Lezzetler Osmangazi'de

Metro Osmangazi Şubesi İşletme Müdürü Ahmet Uransel, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ı makamında ziyaret ederek, başlattıkları “Coğrafi İşaretli Ürünler Projesi” hakkında bilgi verdi.

Metro Osmangazi Şubesi İşletme Müdürü Ahmet Uransel, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ı makamında ziyaret ederek, başlattıkları "Coğrafi İşaretli Ürünler Projesi" hakkında bilgi verdi. Uransel, Dündar'a 5 çeşit yerel ve coğrafi işaretli tohum hediye etti.

Metro Toptancı Market'in yerel ve coğrafi işaretli ürünleri destekleme ve tanıtma çalışmaları kapsamında başlattığı "Coğrafi İşaretli Ürünler Projesi" ile Türkiye'nin lezzet haritasını oluşturmak ve bu eşsiz lezzetleri kayıt altına almak istediklerini belirten Uransel, "Türkiye'nin gerçek hazinesi, lezzetleri ve damak tadıdır. Coğrafi İşaretli Ürünler Projesi'yle Türkiye'nin gerçek lezzetlerini koruma altına alıyoruz. Kaybolma tehlikesi olan tohumlara ticari değer kazandırırken, üreticilerimizi danışmanlık, eğitim ve teşviklerle geliştiriyoruz. Ürünlerden nasıl daha çok verim alınır, nasıl daha doğal yetiştirilir, tohum nasıl saklanır, devamlılığı nasıl sağlanır gibi konularda uzmanlardan eğitim almalarını sağlıyoruz. Böylelikle ürünü, üreticiyi ve kırsal kalkınmayı destekliyoruz. Bu konuda kendilerinin de hassasiyetini bildiğimiz Başkanımız Sayın Mustafa Dündar'ı ziyaret ederek bilgilendirmek, projemize destek olmalarını sağlamak için bir ziyaret gerçekleştirdik" diye konuştu.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da, 'Coğrafi İşaretli Ürünler' konusunda örnek çalışma başlatan Metro Toptancı Market yöneticilerini tebrik etti. Uransel, ziyaretin ardından Başkan Dündar'a Malatya kayısısı, Diyarbakır karpuzu, Nevşehir Derinkuyu fasulyesi, Cumhuriyet buğdayı ve Kırkağaç kavunu tohumlarının bulunduğu bir paket hediye etti. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Dündar Osmangazi Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title