Haberler

Yerel Kalkınmanın Anahtarı Yöresel Ürünler" Konferansı Düzenlendi

Kırklareli Valisi Esengül Civelek, "Artan rekabet ve gelişen pazar koşullarına uyum sağlamak için yöresel ürünlerde markalaşmak ve coğrafi işarete sahip olmayız" dedi.

Kırklareli Valisi Esengül Civelek, "Artan rekabet ve gelişen pazar koşullarına uyum sağlamak için yöresel ürünlerde markalaşmak ve coğrafi işarete sahip olmayız" dedi.

Civelek, Trakya Kalkınma Ajansı tarafından Şeker Depoları Cazibe Merkezi'nde düzenlenen "Yerel Kalkınmanın Anahtarı Yöresel Ürünler" konferansında yaptığı konuşmada, bölgenin ve ülkenin gelişmesine, ekonomik açıdan büyümesine ve istihdamın arttırılmasına katkı sağlamak amacıyla yöresel ürünlerin markalaştırılması gerektiğini söyledi.

Kırklareli'de üretilen hardaliye, peynir ve köftenin markalaşması amacıyla coğrafi işaret alınması sürecinin devam ettiğini anımsatan Civelek, her alanda güçlü potansiyele sahip Kırklareli'nin umutla geleceğe yürüdüğünü belirtti.

Tabiat varlıkları, bitki örtüsü, iklim koşulları ve coğrafi konumu itibariyle et ve süt ürünlerinin son derece kaliteli olduğunu ifade eden Civelek, Kırklareli'nin en nitelikli sığır varlığına sahip illerin başında geldiğini kaydetti.

Avrupa Birliği standartlarına uygun kaliteli ve lezzetli yılda 400 bin ton süt üretildiğini aktaran Civelek, şöyle konuştu: "Et ve süt ürünlerimiz ilimiz, bölgemiz ve ülkemiz ekonomisi açısından büyük önem arz ediyor. Gururla ifade ediyorum ki modern işletmelerimizde üretim süt ve süt ürünlerimiz lezzet ve kalite olarak birinci sınıftır. Peynirin tadı huzurun adı Kırklareli'dir. Öte yandan şifalı bir geleneksel içecek olan hoş bir tat, aromatik kokulu ve günümüzün en en nitelikli, kaliteli üzümlerinden üretilen hardaliyemizle övünüyoruz. Her geçen gün hardaliye üretimi artarken bağcılıkta giderek önem kazanıyor. Çok zengin çeşitlilikte yöresel ürünlere sahibiz. Yöresel ürünlerimiz aynı zamanda bizim kültürel mirasımızdır. Bu kültürel mirası gelecek kuşaklara aktarma gerekliliği söz konusudur. Son yıllarda yöresel ürünlere olan ilginin, yöresel ürün üretimini arttırdığını biliyoruz. Üretim artışı istihdam yaratıyor ve özellikle de kadın istihdamını arttırıyor. Artan rekabet ve gelişen pazar koşullarına uyum sağlamak için yöresel ürünlerde markalaşmak ve coğrafi işarete sahip olmayız. Bu konuda yerel yönetimlere önemli görev ve sorumluluklar düşüyor. İlk etapta tespit edilen Kırklareli köftesi, peynir, hardaliye için Sanayi ve Ticaret Odası, Ticaret Borsası, Lokantacılar Esnaf Odasının başlattığı coğrafi işaret girişimlerini takdirle karşılıyorum."

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ise yöresel ürünlerin tadıyla ve lezzetiyle gelecek nesillere aktarılması için çalışmalar yaptıklarını bildirdi.

Kırklareli'nin marka kent olması yönünde, bölgeyi dünyaya tanıtmak amacıyla yöresel ürünlerde markalaşılması gerektiğini ifade eden Şahin, en kısa sürede hedeflerine ulaşmak istediklerini sözlerine ekledi.

Konferansta Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır'da bir konuşma yaptı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Esengül Civelek Mahmut Şahin Kırklareli Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title