Haberler

Yerel Gazete Al, Altın Kazan" Kampanyası Ağustos Ayı Altın Ödülü Verildi

"Yerel gazete al, altın kazan" projesi kapsamında Ağustos ayı ödülü verildi.

Basın İlan Kurumu (BİK) Malatya Şubesi ile Kahveciler Esnaf Odası işbirliği çerçevesinde, kıraathane, çay ocağı ve kafeler için 1 Temmuz 2015 tarihinde başlatılan "Yerel gazete al, altın kazan" projesi kampanyasında Ağustos ayı ödülü verilmesi için kıraathane, çay ocağı ve kafeler ziyaret edildi.

Merkez Yeni Cami civarı, Temelli Pasajı ve Cumhuriyet Çarşısı civarındaki iş yeri ziyaretinde, kıraathane, çay ocağı ve kafelerde en az 3 yerel gazete bulunduranlar tespit edildi ve esnafların isimleri torbaya konuldu. Öz Çakır Çay Ocağı işletmecisi Aziz Çok'un iş yerinde çekilen kur'a sonucunda Emekliler Çay Bahçesi işletmecisi Ümit İpekten isimli esnafa altın ödülü verildi.

Altın ödülünü, BİK Malatya Şube Müdürü Nihat Abacı ve Kahveciler Esnaf Odası Başkanı Hacı Karanfil verdi.

Altın ödülünü alan esnaf Ümit İpekten, yerel gazete satışlarının arttırılması ve gazetelerin okunurluk oranının arttırılmasına adına başlatılan kampanyaya destek verdiklerini ifade ederek, diğer çay ocağı, kafe ve kırathanelerin de kampanyaya katılmalarını istedi.

BİK Malatya Şube Müdürü Nihat Abacı ise, projeye daha fazla katılım beklediklerini dile getirdi.

Kıraathanelerde bir çayın 75 kuruş olduğunu, bir çay fiyatına 2-3 yerel gazete alınabildiğini söyleyen Nihat Abacı, "Yerel gazete al, altın kazan" projesi, kıraathane, çay ocağı ve kafe işleticilerine bir maddi külfet getirmeyecek. Çünkü ilimizde yerel gazetelerin fiyatı 25-30 kuruş. Kıraathane, çay ocağı ve kafelerin günde en az 3 yerel gazeteyi bayilerden almalarını arzu ediyoruz. Kampanyayı cazip hale getirmek için, her ay bir çekilişle, kıraathane, çay ocağı ve kafelerden 1'ine altın hediye edilmesi kararlaştırıldı. Ağustos ayı ödülünü de verdik" şeklinde konuştu.

Kahveciler Esnaf Odası Başkanı Hacı Karanfil ise, "Yerel gazete al, altın kazan" projesinin 1 Temmuz'da başladığını ve 2015 sonuna kadar 6 ay süreceğini ve her ay yapılacak çekilişle toplam 6 altın ödülü verileceğini hatırlatıp, "Yerel gazete al, altın kazan" projesinin, kıraathane, çay ocağı ve kafelerin günlük en az 3 yerel gazeteyi bayiden alarak müşterilerinin istifadesine sunmalarının istendiğini vurguladı.

Projeye oda olarak destek verdiklerini ve üyelerine bu konuda SMS mesaj gönderdiklerini bildiren Karanfil, üyelerinin bir kısmının gazete aldığını ancak, almayanların da bu proje ile gazete almalarının sağlanmış olacağını kaydetti.

Karanfil, Ağustos ayı ödülü için Yeni Cami civarı, Temelli Pasajı ve Cumhuriyet Çarşısı civarındaki iş yerlerini ziyaret ettiklerini kaydetti.

Diğer yandan, kıraathane, çay ocağı ve kafelerde günlük gazete bulundurmanın zorunlu olduğu da hatırlatıldı.

Bu konundaki resmi gazete ve yönetmelik şöyle: "10 Ağustos 2005 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren İşyeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik kapsamında ruhsatlandırılan kahvehaneler, çay bahçeleri, kır bahçeleri ve umuma açık mekanlarda günlük gazete bulundurma zorunluluğu getirilmiştir. İçişleri Bakanlığı'nın 16 Nisan 2007 tarih ve 45544 sayılı genelgesiyle de söz konusu yönetmeliğin uygulanması ve yapılacak denetimlerde aşağıda belirtilen hususlara uyulup uyulmadığının kontrol edilmesi istenmektedir. Bu nedenle 1. sınıf kahvehaneler, çay bahçesi ve kır kahvesinde en az 100 farklı kitabın yer aldığı kitaplık, ayrıca ikisi bölgesel veya yerel olmak üzere en az 5 adet farklı günlük gazete; 2. sınıf kahvehanelerde en az 50 farklı kitabın yer aldığı kitaplık ve biri bölgesel veya yerel olmak üzere en az 3 adet farklı günlük gazete; 3. sınıf kahvehanelerde 25 farklı kitabın yer aldığı kitaplık ve birisi bölgesel veya yerel olmak üzere en az 2 adet farklı günlük gazetenin, gelen vatandaşlarımızın hizmetine sunulmak üzere bulundurulması gerekmektedir." - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Malatya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title