Haberler

Yerel Gazete Al, Altın Kazan" Kampanyası

Basın İlan Kurumu (BİK) Malatya Şube Müdürü Nihat Abacı, “Yerel Gazete Al, Altın Kazan” kampanyasının amacının farkındalık oluşturarak yerel gazete satışlarının artması olduğunu söyledi.

Basın İlan Kurumu (BİK) Malatya Şube Müdürü Nihat Abacı, "Yerel Gazete Al, Altın Kazan" kampanyasının amacının farkındalık oluşturarak yerel gazete satışlarının artması olduğunu söyledi.

Malatya'dan yayın yapan Vuslat TV'de katıldığı Güne Dair programında Ökkeş Cerit'in sorularını cevaplayan BİK Şube Müdürü Nihat Abacı, kampanya ile ilgili açıklamalarda bulundu. BİK Malatya Şubesi ile Kahveciler Esnaf Odası işbirliğinde, kıraathane, çay ocağı ve kafeler için 1 Temmuz 2015 tarihinde hayata geçirilen "Yerel gazete al, altın kazan" projesini anlatan Abacı, "Kampanya kapsamında her ay Kahveciler Odası Başkanı Hacı Karanfil ile birlikte Malatya'nın belirli bölgelerindeki işletmeleri ziyaret ediyoruz, kampanyamıza katılan esnafların isimlerini yazıp kağıtları torbaya koyuyoruz, çekilişle altın hediye ediyoruz. Verdiğimiz altın sembolik bir hediye, amaç farkındalık oluşturmak, yerel gazete satışlarını arttırmak" dedi.

Kampanya'nın Aralık ayı sonunda sona ereceğini belirten Abacı, 2016 yılında farklı esnaf odaları ile aynı kampanyayı sürdürmeyi planladıklarını söyledi.

Vatandaşlara da seslenen Abacı, "Ne kadar yerel gazetelere sahip çıkılır ve okunur ise yerel sorunlara da o kadar sahip çıkılmış olunur, duyarlılık artar. Yerelin sorunlarından haberdar olabilmemiz için yerel gazeteleri okumamız gerekiyor" diye konuştu.

Yerel gazetenin daha fazla satılması ve okunması noktasında gazetecilere de büyük işler düştüğünü ifade eden Abacı, "Kendilerini çağa ayak uydurup geliştirmeliler. Özel haberler, röportajlar yapılmalı, sayfa tasarımları daha albenili olmalı" şeklinde konuştu.

Programına canlı telefon bağlantısı ile katılan Kahveciler Odası Başkanı Hacı Karanfil ise, kampanyanın esnaflar tarafından büyük beğeni aldığını belirtti. Ayrıca Karanfil, "Yerel gazete al, altın kazan" kampanyası ile kıraathane, çay ocağı ve kafeler boş sohbetlerin yapıldığı mekanlardan çıkıp, daha fazla okuma alanlarının olduğu mekanlar haline dönüştüğünü vurguladı. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Malatya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title