Haberler

Yerel Eşitlik Eylem Planı Revizyon Çalıştayı

Samsun Valisi İbrahim Şahin, "Ülkemizde Kadın Dostu Kent projelerinin uygulandığı 12 ilimiz var. Samsun da bu illerden biri. Bu kapsamda Samsun'da çeşitli çalışmalar gerçekleştiriyoruz" dedi.

Samsun Valisi İbrahim Şahin, "Ülkemizde Kadın Dostu Kent projelerinin uygulandığı 12 ilimiz var. Samsun da bu illerden biri. Bu kapsamda Samsun'da çeşitli çalışmalar gerçekleştiriyoruz" dedi.

Şahin, Atakum'daki bir otelde düzenlenen Yerel Eşitlik Eylem Planı Revizyon Çalıştayı'nın açılış toplantısında, Samsun ölçeğinde kadınlara yönelik yaptıkları çalışmaları değerlendirdi.

Eğitim, sağlık, cinsiyet eşitliği, kadınların aktif olarak siyasete katılması ve yönetimde bulunması gibi başlıkların çalışmalarında öne çıktığını anlatan Şahin, "Ülkemizde Kadın Dostu Kent projelerinin uygulandığı 12 ilimiz var. Samsun da bu illerden biri. Bu kapsamda Samsun'da çeşitli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bugün düzenlediğimiz program da bu konuda yaptığımız çalışmaların revize edileceği bir çalıştay olacak" dedi.

Söz konusu çalıştayda alınan kararların Samsun'da Yerel Eşitlik Eylem Planı'na yön vereceğine işaret eden Şahin, şöyle konuştu:

"Kadınlarımız daha katılımcı, bilgileri ve söylemleri daha rafine. Yaşadıkları ve hayatın içinden gelen olayları olumlu veya olumsuz yönleri ile bize daha net aktarıyorlar. Biz de buradan hareketle daha sağlıklı karar alıyor ve o kararları uyguluyoruz. Bu projenin içerisinde İçişleri Bakanlığımızın olması bize ayrı bir görev yüklüyor. Bu çalışmaları bizler çok yakından takip ediyoruz. Samsun diğer illere göre bu çalışmaları daha etkin yürütüyor. Biz de valilik olarak bu çalışmaların içerisindeyiz. Gerek valiliğimiz, gerek Orta Karadeniz Kalkınma Ajansımız (OKA) ve orada çalışan arkadaşlarımız bu çalışmalarda ve alınan kararlarda önemli çalışmalar yapıyor. Bu konuda yaptığımız çalışmalarda sizlerden gelecek ve 'Kadın Dostu Kent' kavramı altına sığacak önerilere de ihtiyacımız var."

Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Koordinatörü Meltem Ağduk ise 2011 yılından bu yana Samsun'un Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu, Kalkınma Programı, İsveç Büyükelçiliği ve İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünce 12 ilde ortaklaşa yürütülen Kadın Dostu Kentler Programı'nın uygulandığı illerden biri olduğunu hatırlattı.

Kadın Dostu Kentler Birleşmiş Milletler Ortak Programı kapsamında yürütülen çalışmalara değinen Ağduk, "Program, yerel yönetimlerin planlama ve programlama süreçlerine toplumsal cinsiyet eşitliği prensibini yerleştirme ve bu sürece paralel olarak yerel yönetimler ile kadın örgütlerinin güçlendirilmesi ve aralarındaki işbirliği fırsatlarının arttırılması amacıyla başlatılmıştır. Samsun'da bu kapsamda 4 yıldır birçok faaliyet yapılmaktadır. Bugün gelinen noktayı beraber değerlendirmek, yeni çalışmaların başlatılmasını sağlamak amacıyla çalıştayı düzenliyoruz" ifadelerini kullandı.

Çalıştaya İsveç Büyükelçiliği Müsteşarı Tomas Bergenholtz, Samsun Vali Yardımcısı Mehmet Ali Yıldırım, OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen ile kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Birleşmiş Milletler İbrahim Şahin Atakum Samsun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title