Haberler

Yerel Düzeyde Çocuk İhmali ve İstismarı Önleme Çalıştayı Çıktılarının Değerlendirme Toplantısı

2014 Mart ayında yapılan “Yerel Düzeyde Çocuk İhmali ve İstismarı Önleme Çalıştayı” çıktılarının değerlendirilme toplantısına başkanlık eden Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, “Bizler sevgi insanı Yunus Emre’nin şehrinde yaşıyoruz.

2014 Mart ayında yapılan "Yerel Düzeyde Çocuk İhmali ve İstismarı Önleme Çalıştayı" çıktılarının değerlendirilme toplantısına başkanlık eden Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, "Bizler sevgi insanı Yunus Emre'nin şehrinde yaşıyoruz. En ufak bir şeyi birbirimize sorun etmemeliyiz" dedi.

Öğretmenevinde düzenlenen toplantıda konuşan Vali Tuna, Kendini bu işe adayan gönüllülere ve görevlilere teşekkür etti. Çocuklara özgüvenin verilmesi gerektiğini belirten Vali Tuna, "Kurumlar arası koordinasyonla işbirliğine bu sorunun çözümü en azından asgariye indirilmesi ve gelecek zaman içerisinde oluşması önleyici tedbirler alınması tabi ki çok önemlidir. O yüzden bu üç günlük çalıştayın faydalı olduğunu çok net bir şekilde görebiliyoruz. Mevzuat kanunlar çıkarılmış. Bizim temel sorunlarımızdan biri; kanunları yaparız ama ona uymada çok başarılı değilizdir. Hep bir açık bulmaya çalışırız. Ama bu bizim toplumumuzda hassasiyet göstereceğimiz konulardan biridir. Bu konuda ailelerimize, eğitim camiasına ve medyaya büyük işler düşüyor. Sevmeyi ve sevilmeyi çocuklarımıza aşılamalıyız. Haklarını iyi bilmeli ama bir taraftan başkalarının haklarına saygı duymayı öğrenmeli. Birbirini ezmeye, geçmeye çalışmak ileride tabii çok farklı şeylere sebebiyet verebilir. Saygıyı ve sevgiyi küçükten verebilmek çok önemli! Bu alışkanlıkları kazandırabilmek için ebeveynlere büyük iş düşüyor. Bu noktada ailenin ilgisi, denetimi ve gözetimi önemli" diye konuştu.

"GÜZEL KÜLTÜRÜMÜZÜ ÇOCUKLARIMIZA ANLATMAMIZ GEREKİYOR"

Tarihimizden gelen güzel kültürümüzü çocuklarımıza anlatmamız gerektiğini dile getiren Vali Tuna, şöyle devam etti:

"Yunus Emre'nin memleketinden Eskişehir'den özellikle güzel sevgi mesajlarını vermek istiyoruz ki, bunu duymak insanın özünde ruhunda bir sevgi bir coşku oluşturuyorsun. Değerler eğitimimizi verirken sevgiyi temel almalıyız diye düşünüyorum. Eğitim kurumlarımıza büyük görev düşüyor. Çocuklarımız, hayatının büyük bir kısmını eğitim kurumlarında geçiriyor. Katkılarından dolayı Çağfen Kolejine, Çocuk İhmalini ve İstismarını Önleme Derneğine teşekkür ediyorum." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Güngör Azim Tuna Eskişehir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title