Haberler

Yeraltı Sularının Sahil Sularına Etkileri

Güncelleme:

Konyaaltı Belediyesi ve Konyaaltı Sanayici ve İşadamları Derneği dünya çevre günü nedeniyle "Antalya Kıyı Denizinin Temizliği" konferans düzenledi.

Konyaaltı Belediyesi ve Konyaaltı Sanayici ve İşadamları Derneği (KONSİAD 5 Haziran dünya çevre günü nedeniyle "Antalya Kıyı Denizinin Temizliği" konferans düzenledi.

Konyaaltı Belediyesi ve 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle "Antalya Kıyı Denizinin Temizliği" konulu konferans düzenledi. Konyaaltı Belediyesi Feslikan Salonunda gerçekleşen konferansta Jeoloji Mühendisi Nihat Coşkun, Antalya traverten platoları oluşumu ve denize etkileri hakkında bilgi verdi.

Dünyanın en büyük üçüncü, Türkiye'nin ise en büyük yeraltı gölünün Antalya'da bulunduğunu hatırlatan Coşkun, "Akdeniz sahil sularının kirlenmesini yeraltı kaynak sularından nehirlere gelen suların hastane, kesimhane, endüstriyel ve evsel atıklardan dolayı kirlenmesi ile yüzeysel kirlilik oluşuyor" dedi.

Coşkun, yaptıkları araştırmada 3 bine yakın numune aldıklarını ve bunların hem kaynak suyu hem de deniz suyundan aldıklarını ifade etti. Tuzluluk oranının fazla olduğu yerlerde kirlenmenin fazla olmadığını fakat tuzun az olduğu yerlerde ve yeraltı sularının denize döküldüğü yerlerde su kirliliğinin fazla olduğunu belirten Coşkun, "İncelediğimiz numunelerden sonra Akdeniz sahil sularını kirlenmesi diye bir şey yok.

TÜBİTAK'IN desteklediği ve sonuç olarak çıkan rapor TUBİTAK tarafından yabancı dillere çevrilerek dağıtıldı. Suda faydalı mikroplarda buluyor. Faydalı mikroplar bizde denizi 4 saatte temizlerken, Fransa'da 12 saatte temizliyor" dedi.

Öte yandan katılımcıların Boğaçay Projesini nasıl buluyorsunuz sorusuna Coşkun "Boğaçay'a yapılan proje tam bir felaket olur. Jeoloji Odası olarak bu projeye ilk çıktığından itibaren karşı çıktık. Her zamanda karşı çıkacağız" diye cevap verdi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dünya Çevre Günü Konyaaltı Akdeniz Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title