Haberler

Yer İsimlerinin Değiştirilmesi

AK Parti Elazığ Milletvekili Alpay:"Kararı verecek olan Elazığ kamuoyudur"

MELDA ÇETİNER- AK Parti Elazığ Milletvekili Şuay Alpay, yer isimlerinin değiştirilmesi konusunda kararı verecek olanın kent kamuoyu olduğunu söyledi.

Alpay, AA muhabirine, Elazığ'ın adının "Elaziz" olarak değiştirilmesinin gündeme gelmesinin yeni bir şey olmadığını belirterek, bunu daha önce dillendirdiğini kaydetti. Yer isimlerinin değiştirilmesi konusunda Cumhuriyet sonrası süreçte bazı tasarruflar yapıldığını, Elazığ'ın da bu tasarruflar kapsamında sonradan resmi olarak edinilen bir isim olduğunu anlatan Alpay, kentin tarihini bilenlerin "Elaziz" olarak kullandığını ifade etti.

Elazığ'ın adının "Elaziz" olarak değiştirilmesiyle ilgili talepler dillendirildiğinde konuyu tartıştıklarını anlatan Alpay, "Elazığ'ın adının değiştirilmesi benim gönlümden geçiyor. Ancak bu meselenin Elazığ kamuoyu tarafından sahiplenilmesi gerekir" dedi.

Yer isimlerinin değiştirilmesinin sadece Elazığ ile sınırlı olmadığını ifade eden Alpay,  Elazığ'ın "Elaziz", Tunceli'nin "Dersim", Diyarbakır'ın "Diyarbekir"  şekilde bir paket olarak değiştirilmesini diğer illerin milletvekilleriyle görüştüklerini, konuyu taşıdıkları AK Parti Grup başkanvekillerinin  "zeminin  uygun olmadığını söylemeleri nedeniyle herhangi bir girişimde bulunmadıklarını söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun grup toplantısında konuyla ilgili konuşmasına işaret eden Alpay, "Buna karar verecek olan son tahlilde Elazığ kamuoyudur. Bir yer isminin değiştirilmesi toplumun talebi olarak karşılanır ve buna makul denirse, siyaset kurumu olarak biz de hemen bu yönde adım atarız. Ancak şu anda yeni bir gelişme yok, bir hazırlık da yok. Konunun yeniden değerlendirilmesi ve tartışılması mümkün" ifadelerini kullandı. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Şuay Alpay Ak Parti Elazığ Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (2)

suzan öztürk:

değişim istemiyoruz biz öyle sevdik öyle kalsın istiyoruz ne arı kovanına çomak sokarlar anlamamkki

0
0
yanıtYanıtla
kemal:

şuay alpay başka işi yokmuş gibi elaziz olacak kaç yıldır millet vekilisin sorarlar adama ne yaptın hiç elazığın adını elaziz yapmak için uğraştım

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title