Haberler

Yenişehirli Kadınlar Suruç Katliamını Kınadı

Güncelleme:

Kobani'de inşa çalışmalarına katılmak üzere İstanbul'dan Urfa'nın Suruç ilçesine gelen Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi 300 gencin Amara Kültür Merkezi'nde yaptığı basın açıklaması sırasında yaşanan ve onlarca kişinin yaşamını yitirdiği canlı bomba saldırısı Diyarbakır Yenişehir Belediyesi Kadın Meclisi tarafından basın açıklamasıyla lanetlendi.


Yenişehir Belediyesi Hizmet Binası önünde gerçekleştirilen basın açıklamasına, Tüm-Bel-Sen Diyarbakır Şube yöneticileri, Belediye İş Sendika başkanı Vezir Perişan, Yenişehir Belediyesi Kadın Meclisi üyeleri, DBP, HDP ilçe Örgütü ve belediye personelleri ile meclis üyeleri katıldı.


Bir dakikalık saygı duruşunun ardından Kadın Meclisi adına açıklama yapan kadın kurulu üyesi Ruken Ünsal, SGDF üyesi gençlerin , "Rojava Devriminde Özgürlüğümüzü Görüyoruz" diyerek Kobani halkıyla yeni yaşamı inşa etmek amacıyla Türkiye'nin farklı illerinden Suruç'a geldiklerini belirterek "Amaçları yaşanan savaşın yaratığı ağır tahribatın etkisini hafifletmek olan duyarlı arkadaşlarımız; çantalarında götürdükleri oyuncak, kitap, ilaç ve umutlarıyla Kobani'ye geçmek isterken engellendiler. Buna dair tepkilerini ortaya koymak için Amara Kültür Merkezinin bahçesinde basın açıklaması yaptıkları esnada haince bir saldırıya uğradılar. Acılarını paylaştığımız Suruç'ta yaşamını yitiren arkadaşlarımızın ailelerine başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar diliyoruz" dedi.


"Yasta değil, isyandayız"


Sınırda kritik bir noktada olan Suruç ilçesinin böyle bir güvenlik zafiyetine düşmesi inandırıcılıktan uzak ve manidar geldiğini belirten Ünsal, seçim öncesinde başlayıp bitmeyen saldırılar, yaşanan katliamlar; savaş çağrısından başka bir şey olmadığını, Türkiye halklarının barışa olan inancı ve mücadelesini kırmaya yönelik bir politika olduğunu söyledi. Hiçbir hain saldırının bu inancı kıramayacağına değinen Ünsal"Gözlerindeki yaşla evlatlarının tabutlarına sarılan annelerin, barış sesini duymak istemeyen yetkililer yaşanan her türlü saldırının asıl sorumlusudur. Yasta değil, isyandayız" dedi.


Ünsal ayrıca Roboski, Diyarbakır ve Suruç olmak üzere ardı arkası kesilmeyen tüm katliamların sorumlularının bir an önce bulunup, hesap sorulana kadar bunun takipçisi olacaklarının altını çizerek "Ortadoğu'yu kasıp kavuran Kürt Halkına yönelik saldırıları ve bunun karşısında başta Kürt kadınlarının güçlü direnişiyle yenilgiye uğrayan ve yenilgisini böyle haince saldırılarla kırmaya çalışan İŞİT çetelerinin ve onu destekleyen uzantılarının amacına ulaşamayacaklardır" diye belirtti.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Diyarbakır Yenişehir İstanbul Kobani Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title