Haberler

Yenişehirli Çiftçiler Sezona Umutlu Başladı

Bursa’nın Yenişehir ilçesinde tarımla geçimini sağlayan çiftçiler sezona umutlu başladı.

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde tarımla geçimini sağlayan çiftçiler sezona umutlu başladı.

Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, çiftçinin ocak ayından itibaren tarlaya indiğini belirterek, 'Ocak ayında bezelyeler ekildi. Mart ayında da patatesler ekildi. Şu an domates ve biber fideleri yetiştiriliyor. 1 Mayıstan itibaren bu fideler tarlalara ekilecek. Fasulyeler ekilecek. Çiftçimiz bu senenin bereketli geçmesini umuyor" dedi.

Geçen yıl Yenişehir çiftçisinin para kazanamadığına dikkat çeken Aktaş, "Geçen yıl biber, çerezlik ayçiçeği ve patates az da olsa para kazandırdı. Ancak ekim az olduğu için birçok çiftçimiz zarar etti. Bizim çiftçimizin ana ürünü olan biber, fasulye, domates ve bezelye para yapmayınca müstahsil para kazanamıyor" diye konuştu.

Yenişehir'de kuraklık tehlikesine de dikkat çeken Aktaş, "Maalesef bu yıl kış olmadı. Kar hiç yağmadı. Geçen ay yağan yağmur, buğday ve arpaya çok iyi geldi. Ancak nisan ve mayıs aylarında yeterli yağış olmazsa buğday ve arpada da sıkıntı yaşanacak. Su olan bölgelerde çiftçi buğday ve arpayı sular, ama su olmayan bölgelerde rekolte yarı yarıya düşer" şeklinde konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yenişehir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title