Haberler

Yenişehir Kaymakamlığı Dilencileri Engellemek İçin Harekete Geçti

Mersin’in merkez Yenişehir Kaymakamı Dr. Mustafa Özarslan, ilçede yoğun kalabalıkların bulunduğu yerlerde sayıları giderek artan dilencilerin engellenmesi için emniyet, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ve zabıta ekiplerinin koordineli bir şekilde çalışmaları gerektiğini belirtti.

Mersin'in merkez Yenişehir Kaymakamı Dr. Mustafa Özarslan, ilçede yoğun kalabalıkların bulunduğu yerlerde sayıları giderek artan dilencilerin engellenmesi için emniyet, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ve zabıta ekiplerinin koordineli bir şekilde çalışmaları gerektiğini belirtti.

Yenişehir Kaymakamlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Kaymakam Özarslan, ilçede özellikle Muğdat Cami, 45 Evler Cami, Dumlupınar Lisesi önü, Hilton Oteli ve Palm City kavşağı civarları ile açık pazar yerlerini mesken tutan dilencilerin engellenmesi konusunda bir toplantı düzenledi. Kaymakamlık makamında gerçekleştirilen toplantıya, Yenişehir Belediye Başkan Yardımcısı Hayrullah Yücesoy, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Akpınar, İlçe SYDV Müdürü Ayhan Aykut, Yenişehir Belediyesi Zabıta Müdürü Ekrem Tor ve İlçe Müftü Vekili Abdülvahap Gözcü katıldı.

Toplantıda, doğrudan para isteyen dilencilerin bu isteklerini yerine getirirken fiziksel engellerini kullandıklarını ya da engelli birisiyle birlikte dilendiklerini ifade eden Kaymakam Özarslan, "Çoğunluğu oluşturan bir kısım ise küçük yaştaki çocuklarla birlikte dilenmekte ve vatandaşların merhamet duygularını istismar etmektedir. Dilencilerin engellenmesi için emniyet, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve zabıta ekipleri koordineli bir şekilde çalışmalıdırlar. Arı gibi, karınca gibi didinen, çalışan insanları çoğaltmalıyız. Cami önlerinde, kavşaklarda tembellikten dilenen insanları da alışkanlıklarından vazgeçirmek zorundayız. Kaldı ki yoksul, muhtaç insanlarımıza vakıf olarak yardım veriyoruz, onların yanındayız. Ancak hem vakıftan yararlanmak hem de halkımızın merhamet duygularını istismar etmek olmaz. Özellikle küçük çocukları dilenciliğe sevk eden ebeveynlerin kendileri ile ilgili adli işlem yapılması yönünde başvuru yapacağız" dedi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Özarslan Dumlupınar Yenişehir Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title