Haberler

Yenişehir'in Kurutma Alanı Büyükşehir'den

Bütünşehir uygulaması kapsamında kırsal alandaki eksiklikleri bir bir gideren Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir’in Yolören Köyü’nde ürün kurutma alanı oluşturarak çiftçilerin kullanımına sundu.

Bütünşehir uygulaması kapsamında kırsal alandaki eksiklikleri bir bir gideren Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir'in Yolören Köyü'nde ürün kurutma alanı oluşturarak çiftçilerin kullanımına sundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yolören Köyü ürün kurutma alanının resmi açılışını Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik ve Büyükşehir bürokratlarıyla birlikte yaptı. Açılışın ardından düzenleme alanını gezen Başkan Altepe, ayçiçeği kurutan köylülerle sohbet etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, daha önce yol kenarlarında yapılan ürün kurutma işlemi sırasında sık sık ölümlü kazaların yaşandığını ve bu nedenle özel bir alan oluşturduklarını söyledi. Köy meydanına 1 kilometre mesafede binlerce metrekarelik alanı hazırlayarak ürün kurutma işlemi için köylünün hizmetine sunduklarını kaydeden Başkan Altepe, "Böylelikle ürün kurutma sırasında yaşanan ölümlü kazaların önüne geçmiş olduk. Köylülerimiz gelip, sırasıyla burayı ücretsiz olarak kullanabiliyor. Ürünlerini hiçbir sıkıntı yaşamadan kurutabiliyor" dedi.

"DESTEĞE HAZIRIZ"

Kırsal alandaki çalışmaları hız kesmeden sürdürdüklerini, tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi konusunda çiftçinin yanında olduklarını belirten Başkan Altepe, sadece köylünün ihtiyaç duyduğu eksikliklerin giderilmesi için değil üretilen ürünlerin ambalajlanması, pazarlanması ve daha çok kazanç için çiftçiye her türlü desteği vermeye hazır olduklarını bildirdi. Yolören'deki ürün kurutma alanının köylünün talebi olduğunu ve bu talebi yerine getirmekten mutluluk duyduklarını ifade eden Başkan Altepe, "İlçe belediyelerinin, üretici birliklerinin ve mahalle muhtarlarının isteklerini bir bir değerlendiriyoruz. Yeter ki daha kaliteli üretelim ve ürünlerimizi en iyi şekilde değerlendirelim. En güzel şekilde pazarlayalım. Üreticimiz daha fazla kazansın. Büyükşehir sınırlarına girmenin nimetlerinden istifade etsinler" diye konuştu.

Yolören Köyü'ne yapılan ürün kurutma alanı nedeniyle görüşlerini açıklayan Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik ise, yapılan hizmet nedeniyle Başkan Altepe'ye teşekkür etti. Yıllarca ihtiyaç olarak görülen bu tür bir çalışmanın hayata geçmesinin yöre insanı için ufuk niteliğinde olduğunu kaydeden Çelik, "Çiftçimizle ilgili bütün uğraşımız, onların ürünlerinin değerlendirilmesidir. Bu hedefle çıkmış olduğumuz yolda Büyükşehir Belediyemizle beraber yol alıyoruz. İlçe halkımıza hayırlı olsun" şeklinde konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Altepe Yenişehir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title