Haberler

Yenişehir'in İçme Suyu Buski Güvencesinde

Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, Yenişehir’de içme suyundan kaynaklanan herhangi bir sıkıntı olmadığını söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, Yenişehir'de içme suyundan kaynaklanan herhangi bir sıkıntı olmadığını söyledi.

Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik ve İlçe Sağlık Müdürü Fatma Yıldız Engin'le birlikte basın toplantısı düzenleyen BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, ilçede bir süre önce içme suyunda yaşanan sıkıntılarla ilgili açıklamalarda bulundu. İlk olarak Yenişehir'e içme suyu temin eden Söylemiş ve Fidanlık bölgesindeki depolarda inceleme yapan Çetinavcı, daha sonra yaşanan süreci ve yapılacak çalışmaları değerlendirdi.

Yenişehir'in içme suyunun Söylemiş ve Fidanlık'taki yer altı kuyularından temin edildiğine işaret eden Çetinavcı, "Konunun baş gösterdiği ilk günden bu yana, sorunun çözümü doğrultusunda özenle ve hassasiyetle durmaktayız. 18 Şubat'ta Bursa İl Sağlık Müdürlüğü'nde, Sağlık Müdürümüz ve Yenişehir Belediye Başkanımızın da bulunduğu toplantıda, sorunu enine boyuna ele aldık. Sahada yapılan tetkikler ve araştırmalar neticesinde, Söylemiş ve Fidanlık'taki depoların ıslah edilmesi ve yenilenmesi gerektiği sonucuna vardık. Bununla birlikte depolardaki suyun ilçeye ulaştırılmasını sağlayacak isale hattının da yenilenmesi, yapılan tetkiklerde ulaştığımız bir başka sonucu oluşturdu" diye konuştu.

Sudaki klor miktarı 7 ppm seviyesinde olup, bakteri ve mikroorganizmaların insan sağlına tehdit oluşturma durumunun önüne geçtiklerine dikkat çeken Çetinavcı, durumun kontrolleri altında bulunduğunu, endişe duyulacak herhangi bir durumun söz konusu olmadığını dile getirdi.

Söylemiş ve Fidanlık'ta 200 metreküp hacimli iki ayrı su deposunun inşaatına başlandığını belirten Çetinavcı, inşaatların mart ayının sonunda bitirileceğini, depolardaki suyun ilçeye ulaştırılmasını sağlayacak isale hattının da tamamlanmasıyla, soruna en kısa zamanda köklü çözüm getirileceğini ifade etti.

Yeni Büyükşehir Yasası uyarınca, bütün Bursa'nın görev ve sorumlulukları alanına girdiğine değinen Çetinavcı, Yenişehir'in de sorumluluk alanlarına giren 10 ilçeden biri olduğunu, bütün ilçelerde kurdukları şube müdürlükleri aracılığıyla sorunları yerinden tespit ettiklerini, gerekli projelendirmelerle de sağlıklı ve sorunsuz altyapı ağının oluşumu doğrultusunda çalışmalara başladıklarını vurguladı.

Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik de sorunun giderilmesi kapsamında BUSKİ'nin sergilediği insan üstü gayretten dolayı Yenişehir halkı adına BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı'ya teşekkür etti.

Yenişehir İlçe Sağlık Müdürü Fatma Yıldız Engin ise alınan önlemler neticesinde ilçede sudan kaynaklanabilecek sağlık risklerinin ortadan kaldırıldığını vurguladı.

Klor seviyesini sürekli denetim altında bulundurduklarına işaret eden Engin, vatandaşların herhangi bir tedirginliğe kapılmalarını gerektirecek olumsuz bir durumun söz konusu olmadığını da sözlerine ekledi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fatma Yıldız Yenişehir Buski Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title