Haberler

Yenişehir Eş Başkan Adayları Stk'larla Bir Araya Geldi

Güncelleme:

BDP Yenişehir eşbaşkan adayları Selim Kurbanoğlu, Ülkü Baytaş ve Yenişehir İlçe Örgütü yöneticileri, ilçedeki sivil toplum örgütlerini ziyaret etti.

BDP Yenişehir eş başkan adayları Selim Kurbanoğlu, Ülkü Baytaş ve BDP Yenişehir İlçe Örgütü yöneticileri, ilçedeki sivil toplum örgütlerini ziyaret etti. Eş Başkan Adaylarını, Tabipler Odası, TMMOB Odası, KESK Diyarbakır Şube Başkanları ve Yönetim kurulu üyeleri karşıladı.

Gerçekleşen ziyaretlerde Eş Başkan Adayları ve STK Yöneticileri bilgi alış verişinde bulundu. Yenişehir Eş Başkan Adayı Selim Kurbanoğlu "Sorunların çözümüne yönelik projeleri bizler ile paylaşmalarını bekliyoruz.30 Marta yapılacak olan yerel seçimlerin kenttin dinamiklerinin bir araya gelerek sorunları çözme noktasında fikir alışverişinde bulunmaları için önemli bir şans olduğunu belirtmek istiyorum" dedi.

Yapılan sohbetlerin ardından Eş Başkan Adayları ve beraberindekiler. Aziziye mahallesinde bulunan TOKİ de yapılan şölene katıldılar. Şölene katılan yurttaşların sık sık, 'Amed sizinle gurur duyuyor' sloganları attı. Eş başkan adaylarının alana girmesiyle şölendekilerin daha da coşması gözden kaçmadı.

'SEÇİMLER KÜRT HALKI İÇİN YALNIZ BİR REFERANDUM DEĞİL, KADINLAR İÇİNDE BİR SEFERBERLİKTİR'

Burada kısa bir konuşma yapan Eş Başkan Adayı Ülkü Baytaş, "Sayın Abdullah Öcalan'ın sözleriyle başlamak istiyorum. Kadın sorunu sınıfsal, kültürel, ekonomik ve siyasaldır. Bütün bunlara baktığımızda, eş başkanlık sistemiyle de ilgili şunları aktarıyor bizlere eş başkanlık sistemi hem demokratik hem devrimci hem de halkların konfederalizmi gerçekleştiren bir sistemdir. Biz sandıklara gidiyoruz. Seçimler Kürt halkı için yalnız bir referandum değil, kadınlar içinde bir seferberliktir. Bütün yaşamı Newroz haline getirip, yeniden örecek, yeniden tomurcuklaştıracak ve bütün mevsimleri bahara çevirecektir. Ortadoğunun köleliği dahil olmak üzere. Kırk yıl kadın mücadelesini yürüten Sakine Cansız, Leyla Şöylemez ve Fidan Doğan şahsında şimdiye kadar mücadele veren, bu mücadele ruhuyla alanlardayız" şeklinde konuştu.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Selim Kurbanoğlu Tabipler Odası Diyarbakır Yenişehir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title