Haberler

Bursa Yenişehir'de Şişecam İşçileri Greve Çıktı

Güncelleme:

Şişecam'ın Bursa, Kırklareli, Lüleburgaz, Mersin, Kocaeli ve Eskişehir Fabrikaları'nda çalışan 5 bin 800 işçi, bugün greve başladı.

Bursa'nın Yenişehir İlçesi'nde bin işçi, greve başlayarak eş ve çocukları ile yürüdü. 7 aylık Esila Altun da bebek arabasında annesi ile birlikte eyleme katılarak, babasına destek verdi.

Yenişehir İlçesi'nde faaliyet gösteren Kristal İş Sendikası'na üye Anadolu Cam Yenişehir A.Ş. ile Trakya Yenişehir Cam Sanayi fabrikası çalışanı yaklaşık bin kişi greve başladı. Toplu işsözleşmesi görüşmelerindeki uyuşmazlık sonucu grev kararı alınan fabrikalardakı yaklaşık bin işçi, sabah saatlerinde fabrikayı boşaltarak şehir merkezine yürüdü.

Ellerinde pankartlarla slogan atan işçiler, haklarını istediklerini söylediler. Meydanda davul zurna eşliğinde halay çeken işçilere aileleri de destek verdi. Henüz 7 aylık Esila Altun da bebek arabasında annesi ile birlikte eyleme katıldı.

Çocukları ve eşleri birlikte yürüyen işçiler, Yenişehir Meydanı'nda basın açıklaması yaptı. Kristal İş Sendikası Bursa Şubesi Başkanı Ali Şıracı, işverenin seslerine kulak vermediklerini belirterek, 'İşvereni defalarca uyardık. Sesimize kulak vermediler. Biz onların sadakasını değil, hakkımızı istiyoruz. Mücadelemizi sürdüreceğizö dedi.

Türk İş 8'inci Bölge Temsilcisi Sabri Özdemir ise greve giden işçilerin sonuna kadar yanında olacaklarını ifade ederek, destek verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Lüleburgaz Kırklareli Yenişehir Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (2)

turan:

bu ülkede demokrasiden bahsediliyor ne yazıkki önce insanların haklarını vermeyi öğrenin sonra demokrasiden bahsedin sonuna kadar arkanızdayız allah yardıcınız olsun

1
0
yanıtYanıtla
turan:

insanların hakkını verin işçiyse köle değil sizler bu işçilerin sırtından para kazanıyorsunuz bunu unutmayın...sonuna kadar işçilri destekliyoruz allah yardımcınız olsun

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title