Haberler

Yenipazar Deve Güreşi Şölene Dönüştü

Aydın'ın Yenipazar ilçesinde yapılan geleneksel deve güreşi festivali büyük katılımla gerçekleşti.

Aydın'ın Yenipazar ilçesinde yapılan geleneksel deve güreşi festivali büyük katılımla gerçekleşti.

Yaşar Giregiz Deve Güreşi Sahası'nda kış günü olmasına rağmen havanın da güzel olması nedeniyle mangalını kapan yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı güreşlerde Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinden gelen birbirinden ünlü 136 pehlivan deve kıran kırana mücadele etti. Kimi zaman güreş alanını terk edip seyircilerin üzerine doğru yönelen develer, güçlükle durdurulabildi. Yenipazar Belediye Başkanı Yüsran Erden'in ev sahipliğinde, geliri Belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere düzenlenen güreşlere CHP Aydın Milletvekili Osman Aydın, Aydın Belediye Başkanı ve CHP Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özlem Çerçioğlu, Kuyucak Belediye Başkanı Ulvi Akoğlu ile çevre ilçelerin belediye başkanları katılırken, güreşlerde galip gelen ve berabere kalan deve sahiplerine battaniye ödül olarak verildi. Bazı güreşlerde görevliler, kızgın develeri birbirinden ayırmak için ter döktü. Güreşmek istemeyen kimi develerse rakibinden kaçınca bazı urgancılar ezilme tehlikesi geçirdi.

Deve güreşlerinin yörük kültürünün bir parçası olduğunu belirten Yenipazar Belediye Başkanı Yüsran Erden: "30 yıldan buyana ilçemizde geleneksel olarak deve güreşleri düzenleniyor. Deve güreşlerinden elde ettiğimiz paralarla da belediyemizin ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Çok eskilere dayanan yörük kültürünü bizler günümüzde deve güreşleri ile yaşatmaya çalışıyoruz. Eski çağlarda gladyatörler arenalarda birbirlerini yenmek için dövüşürken, şimdi ise günümüzde bizler yine deve güreş sahalarında deve güreşleri düzenliyoruz. Bu yıl da güreşlerimizde Akdeniz, Marmara ve Ege Bölgelerinden 136 seçkin deve güreş tuttu" dedi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yenipazar Marmara Aydın Ege Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title