Haberler

Yenimahallelilere Hukuki Destek Sürüyor

Yenimahalle Belediyesi Adli Yardım Bürosu, ilçe sakinlerinin derdine derman oluyor.

Yenimahalle Belediyesi Adli Yardım Bürosu, ilçe sakinlerinin derdine derman oluyor. 2011 yılından bu yana hukuki desteğe ihtiyacı olan vatandaşlara kucak açan Adli Yardım Bürosu'ndan 5 yılda 2 binden fazla vatandaş hizmet aldı.

2011 yılında Ankara Barosu işbirliği ile hayata geçen Adli Yardım Bürosu, maddi durumu nedeniyle avukat tutamayan vatandaşlara hukuki destek vermeye devam ediyor. Bu çerçevede ağırlıklı olarak boşanma, velayet, aile hukuku, iş davaları ve haciz işlemleri gibi konularda davaların takip edildiği Adli Yardım Bürosu'na gelen vatandaşlar, baronun hazırladığı durum anketini doldurarak başvuruda bulunuyorlar. Vatandaşlar, ekonomik ve sosyal durumları incelendikten sonra Ankara Barosu'nda toplanan 20 kişilik komisyon tarafından değerlendirmeye alınıyorlar. Komisyondan geçenler baronun görevlendirdiği avukatlarla ücret ödemeden dava açabiliyor. Hizmete başladığı günden itibaren Ankara Barosu'na bağlı onlarca avukatın görev yaptığı Yenimahalle Belediyesi Adli Yardım Bürosu'ndan 5 yılda 2 binden fazla vatandaş hukuki destek aldı.

"İlçede sosyal belediyeciliğin gereklerini yerine getirmeye çalışıyoruz" diyen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Vatandaşlarımızın gösterdiği ilgiden bu büroyu açarak aslında büyük bir sosyal yaraya parmak bastığımızı görüyoruz. İhtiyacı olan ancak hukuki destek alamayan vatandaşlarımız buraya gelerek sorunlarını çözmeye çalışıyorlar. Baromuzun değerli avukatları da vatandaşlarımızı itinayla dinleyerek sorunlarını çözmeye çalışıyorlar" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yenimahalle Belediyesi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title