Haberler

Yenimahalleliler Uygulamalı Öğreniyor

Yenimahalle Belediyesi, vatandaşları bilgilendirmek için yine bir ilke imza attı.

Yenimahalle Belediyesi, vatandaşları bilgilendirmek için yine bir ilke imza attı. İlçenin dört bir yanından gelen site yöneticileri Yakacık'ta ağaç budamanın inceliklerini ve yangın söndürme tekniklerini uygulamalı olarak öğrendi.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Muhtarlıklar Müdürlüğü ve Sivil Savunma Uzmanlığı ekipleri, Yakacık mesire alanında halkı bilgilendirme ve eğitim toplantısı yaptı. Toplantıya katılan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Yenimahalle her geçen gün daha da güzelleşecek. Daha yeşil, daha yaşanabilir, daha temiz, halkın yaşamaktan onur duyduğu bir Yenimahalle'yi inşa etmek için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Muhtarların ve site yönetimlerinin hazır bulunduğu toplantıda Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri meyve ağaçları, güller ve çamların nasıl budanması gerektiğini anlattı. Uygulamalı olarak verilen eğitimle vatandaşlar da kendi bahçelerinde ağaç yetiştirmeyi öğrendi. İşin ehli belediye personelleri budama işleminin ağaçlardaki dal ve yaprakların daha kuvvetli büyüyebilmesi, ürünlerin daha kaliteli olması ve ağaçların eski kuvvetine kavuşturulması için çok önemli olduğunu ifade etti. Diğer yandan günlük hayatta sıkça karşılaştığımız yangın vakalarında neler yapılması gerektiğini tatbikatla anlatan sivil savunma uzmanları, doğru bilinen yanlışları gün yüzüne çıkardı. Özellikle evlerde elektrik tesisatlarından, kısa devrelerden kaynaklı yangınlar konusunda vatandaşları uyaran uzmanlar, "Kesinlikle hiçbir aleti uzun süreli prizde takılı tutmayın. Elektrik tesisatları çok eski ise muhakkak yenileyin" dedi.

Mutfaklarda yağ yangınlarının da sıklıkla yaşandığını anlatan ekipler, "Yağ yangınlarında asla su kullanmayın. Suyla müdahale ettiğiniz anda hasarın büyüklüğü 50 kat artacaktır. Yapılabilecek en pratik çözüm yanan kabın üzerine nemli bir bez veya kapak kapatmaktır" diye konuştu.

Uygulamalı eğitimleri izleyen Başkan Yaşar, Yenimahallelilere çam fidesi dağıtarak, ilçe sınırlarındaki tüm sitelere istedikleri kadar ücretsiz çam fidesi verileceğini müjdeledi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yenimahalle Belediyesi Fethi Yaşar Yakacık Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title