Haberler

Yenimahalle'ye "Gönül"Den Teşekkür

Yenimahalle Belediyesi’nin engelli vatandaşlara yönelik hizmetleri ve sivil toplum kuruluşlarına verdiği destek, ödül getirdi.

Yenimahalle Belediyesi'nin engelli vatandaşlara yönelik hizmetleri ve sivil toplum kuruluşlarına verdiği destek, ödül getirdi.

Dünya Gönüllüler Günü dolayısıyla Ankara Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (ASTOP) tarafından düzenlenen programda Fethi Yaşar'a, Üstün Hizmet ve Başarı ödülü verildi. Ödülün yanı sıra programda çok sayıda önemli isimden de teşekkür alan Yaşar, geceye damga vurdu.

Türk Sanayici ve İşadamları Vakfı Başkanı ve ASTOP Onursal Başkanı Veli Sarıtoprak, platformun 2013-2014 dönem sözcüsü, aynı zamanda Ankara Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) Başkanı Barış Aydın ve yeni dönem sözcüsü, Genç Girişim ve Yönetişim Derneği (GGYD) Başkanı Nezih Allıoğlu'nun ev sahipliği yaptığı Dünya Gönüllüler Günü programına, siyaset ve iş dünyasından çok sayıda davetlinin yanı sıra sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

2013-2014 dönem sözcüsü Barış Aydın'dan dönem sözcülüğü beratını alan Nezih Allıoğlu, Türkiye'de STK'ların son yıllarda çok hızlı bir değişim ve gelişim gösterdiğini söyledi. Demokratik kalkınmada STK'lara önemli rol düştüğünü kaydeden Allıoğlu, "STK'lar birlikte hareket etmenin, dayanışmanın, örgütlü gücün en güzel göstergesidir" dedi.

Gönüllü hizmetin önemine vurgu yapan platformun Onursal Başkanı Veli Sarıtoprak ise "Gönüllülerin başımızın üstünde yeri var. Ölünceye dek sizler için koşturmaya devam edeceğim" dedi.

Türk insanın övgüde cimri, eleştiride ise cömert olduğunu kaydeden Sarıtoprak, "Biz maalesef vefalı bir toplum değiliz. Ben istedim ki bu platform, vefa göstersin. Bugün burada ödül alanlara biz aslında bir borç senedi veriyoruz ki bu ülkeye daha çok hizmet etsinler" diye konuştu.

Konuşmasının sonunda Sarıtoprak "Değerli dostum Fethi Yaşar, belediyesinin kapılarını bütün STK'lara sonuna kadar açmıştır" diyerek Başkan Yaşar'a ayrıca teşekkürlerini iletti.

2013-2014 dönem sözcüsü Barış Aydın ise "Ankara'daki STK'ların felsefesinde bir olmak, birlik olmak, paylaşmak, sabretmek, gönüllü olmak vardır. Hepimiz farklı dünya görüşlerine sahip olsak da bugün burada birlik olabiliyoruz" dedi.

ASTOP Üstün Hizmet ve Başarı, Dünya Gönüllüler Günü ve ASTOP Veli Sarıtoprak Özel Hizmet olmak üzere 3 ayrı kategoride 28 ismin ödüllendirildiği gecede, Başkan Fethi Yaşar'a Üstün Hizmet ve Başarı Ödülü verildi.

Sivil toplum kuruluşlarının demokrasinin temel taşı olduğunu vurgulayan Yaşar, STK'ların eleştirel bir yaklaşımda olması gerektiğini kaydetti. İktidarın veya muhalefetin arka bahçesi olan STK'ların bu ülkeye fayda sağlamayacağını ifade eden Yaşar, "Doğru bildiğini söylemekten çekinmeyin. Bunu yaptığınız zaman demokrasi köklenecek, sorunlar daha akılcı yoldan çözülecektir" dedi.

Gecede ödül alan isimlerden Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran Gelincik projesine desteklerinden, LÖSEV Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Üstün Ezer ise anlamlı konuşmasından dolayı Başkan Yaşar'a teşekkürlerini sundu.

Çok sayıda sivil toplum kuruluşları üyesi, siyasetçi ve iş adamının katıldığı etkinlikte Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir ve Ankara Milletvekili Sinan Aygün'ün de aralarında bulunduğu çok sayıda isime ödül verildi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yenimahalle Belediyesi Barış Aydın Fethi Yaşar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title