Haberler

Yenimahalle-Şentepe Teleferik Hattının Açılış Töreni

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Eski Türkiye partilerinden hiç kimseye hayır gelmez. Bunlar ittifak yaparlar. Bunlar AK Parti'yi engellemeye çalışırlar ama şu mahşeri topluluk diyor ki 'Onlar ne yaparlarsa yapsınlar bizim istikametimiz bellidir, o istikamet AK Parti'dir'" dedi.

Davutoğlu, Yenimahalle-Şentepe teleferik hattının açılışında, partisinin Yozgat mitinginde söylediği "Kuru söğütten düdük kavlamaz, düdük olmaz" atasözünü hatırlatıp, muhalefet partilerini kuru söğüde benzeterek, eski Türkiye partilerinden hiç kimseye hayır gelmeyeceğini söyledi.

Muhalefetin ittifak yaparak AK Parti'yi engellemeye çalıştığını ifade eden Davutoğlu, "Ankara'da akşamın geç vaktinde buluşan şu mahşeri topluluk diyor ki 'Onlar ne yaparlarsa yapsınlar bizim istikametimiz bellidir, o istikamet AK Parti'dir'" diye konuştu.

Alandakilere, "Bunlara çok güçlü bir ders verecek miyiz? Bu dört yanlışa ve onların arkasındaki akıl hocalarına bu topraklarda artık sadece millet iradesi geçerli diyecek miyiz? Ankara'da inşallah yeni bir destan yazacak mıyız?" diye soran Davutoğlu, açılışa katılanlardan "Evet" karşılığını aldı.

Çok önem verdiği Ankara-Eskişehir-Konya Yüksek Hızlı Tren projesine değinen Davutoğlu, Ankara'nın gönül bağı ile Konya ve Eskişehir'e bağlandığını, hattın İzmir ve Bursa'ya da ulaşmasıyla Selçuklu'nun başkenti Konya'nın, Osmanlı İmparatorluğu'nun başkenti İstanbul ile Cumhuriyetin başkenti Ankara üzerinden yüksek hızlı tren ile birbirine bağlanacağını belirtti.

AK Parti hükümetinin karayolu ulaşımında yaptıklarını da anlatan Davutoğlu, şunları söyledi:

"Dün Bolu'daydık. 12-13 yıl Bolu Tüneli'nde hiçbir mesafe alınmamıştı. 1990'da ihaleye çıkıyor, 93'de temeli atılıyor. Biz iktidara gelene kadar Bolu Tüneli'nin yüzde 30'u ancak tamamlanmış. Bolu Tüneli'ni sadece makineler delmedi. Bolu Tüneli'ni Ferhat gibi millet aşkıyla AK Parti deldi, o zamanki kurucu genel başkanımız, başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde hükümetlerimiz deldi geçti.

Şimdi daha büyük projelerle yola devam ediyoruz. Ankara'dan İzmir'e otoyol en hızlı şekilde devam ediyor, çalışmalar sürüyor. Ankara, Türkiye'nin kalbi, Cumhuriyetimizin başkenti, bütün çevreye, Anadolu'nun merkezinden bütün denizlere, Akdeniz'e, Karadeniz'e, Marmara'ya ve gönül coğrafyamızdaki Hazar Denizi'ne otoyollarla, hızlı tren yollarıyla bağlanacak."

-"Milletimiz bunlara itibar etmez"

Başbakan Davutoğlu, Ankara'dan Niğde arasındaki otoyolu yaptıklarını, oradan Akdeniz'e ulaşılacağını, bu projelerle Türkiye'nin başkenti Ankara'nın ulaşımın da başkenti olacağını belirtti.

Diğer bölgelerle böylesine entegre olan Ankara'nan şehir içi ulaşımının da Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e emanet edildiğini bildiren Davutoğlu, "O emanetin hakkını o kadar iyi veriyor ki şu anda Ankara ulaşım açısından yeni devrimlere birer birer imza atıyor. Ben kendisine ve ekibine teşekkürü bir borç biliyorum. Bütün Şentepeliler, Yenimahalleliler, Ankaralılar adına AK Parti belediyeciliğine teşekkür ediyoruz" dedi.

Metronun 1996'da Melih Gökçek döneminde başladığını, 2002'ye kadar 23 kilometrelik metro hattının tamamlandığını aktaran Ahmet Davutoğlu, bunun üzerine eklenen hatlarla metro uzunluğunun 64 kilometreye çıktığını, Ankara'nın yakında açılacak istasyonlarla 64 kilometrelik metro hattına sahip olacağını belirtti.

Bunun yeterli olmayacağını aktaran Başbakan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Metroyu yaparsınız, metroya ulaşım hatlarını düşünmezseniz, metro anlamını kaybeder. Ankara'nın sadece merkezini değil, Ankara'nın kenarı gibi görülen, varoşu gibi görülen Şentepe'yi de metro ile buluşturan AK Parti iktidarıdır. Ankara'nın her köşesi aynı imkana sahip olacak. Şentepeliler, AK Parti'nin kalesi güzel hemşehrilerim, size bu sözü veriyoruz, Çankaya'da ne varsa Şentepe'de de o olacak. Bütün Ankara'da aynı aşkla, aynı şevkle çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımızın başbakanlığı döneminde bir sözü, bir vaadi vardı. Devraldığımız bu sözü, bu vaadi yerine getireceğiz. Havaalanından da Kızılay'a metroyu mutlaka inşa edeceğiz. Bugün aslında bir devrim mahiyetinde, bir şehre bütüncül bakışın yansıması olarak, metro ile teleferik birleştiriliyor."

Alandakilerin "Onlar konuşur AK Parti" yapar sloganı üzerine Davutoğlu, "Onlar konuşur, AK Parti yapar. Onlar hem de yalan konuşur... Biz bu yalanlara, bu bir takım palavralara milletimizin itibar etmediğini biliriz" dedi.

Teleferikle Şentepe'den 13,5 dakikada Yenimahalle metrosuna ulaşılacağını söyleyen Davutoğlu, hiçbir çevre kirliliğine yol açmayan teleferikle yolculuk yapanların, Ankara'nın güzelliğini görebilme fırsatı da yakalayacağını belirtti. Teleferiğin ücretsiz olacağını bildiren Davutoğlu, bunun hükümetin hizmet anlayışını yansıttığını vurguladı.

Başbakan Davutoğlu'nun "Şimdi bu hizmet anlayışına güçlü bir destek verecek misiniz? Ankara'da her türlü hayalin ötesine geçerek Metroyu teleferikle, teleferiği Şentepe ile buluşturan AK Parti belediyeciliğine, AK Parti hizmet anlayışına yeni bir destek verecek misiniz?" diye sorması üzerine alandakiler "Evet" cevabı verdi.

Davutoğlu teleferikle Şentepe'den Kızılay'a ulaşımın 24,5 dakikada ulaşılacağını, şu anda aynı yolun 55 dakika sürdüğünü belirterek, "Artık Ankara'nın çevresi, merkezi kalmadı. Ankara Türkiye'nin merkezidir, Ankara'nın tüm sempatileri de bizim gönlümüzün merkezidir" diye konuştu.

Teleferiğin 50 yıl hizmet vereceğini aktaran Davutoğlu, hükümetin 2023 ve 2071 vizyonu çerçevesinde attıkları hizmet tohumlarının  2071'e kadar ulaştığını belitti.

-"Onları siyasetin çöplüğüne gömmeye var mısınız?"

Davutoğlu, muhalefet partilerine yönelik eleştirilerine devam ederek, AK Parti iktidarının yaptığı icraat ve hizmetlerin muhalefet partileri tarafından hayal dahi edilemeyeceğini ifade etti.

"7 Haziran'da sizden Ankara'da 94'ten beri defalarca kazandığımız zaferlere bir yeni bir zafer eklemenizi bekliyoruz" diyen Davutoğlu, meydandakilere, "Bu tuzak kuran dörtlü çeteyi, MHP'yi, CHP'yi, HDP'yi, onları geriden yöneten paralele bir ders vermeye var mısınız? Onları siyaset çöplüğüne gömmeye var mısınız?" diye sordu. Meydandakiler Davutoğlu'na "varız" yanıtını verdi.

Konuşmasını hafta sonu "Büyük İstanbul Mitingi"nde yaptığı "ahitleşme" ile sonlandıran Davutoğlu, meydandakilerle birlikte şunları söyledi:

"Aziz Ankara şahit ol, bir olmaya, iri olamaya, diri olmaya, milli birliği, milli iradeyi, insan onurunu korumaya, kudretli ve şefkatli yeni Türkiye'yi kurmak için gece gündüz çalışmaya Allah, tarih ve millet önünde söz veririz. Allah sözümüzü kaim ve daim kılsın."

-Notlar

Başbakan Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, Yenimahalle Şentepe'deki Seval Caddesi'nde düzenlenen açılışta vatandaşların sevgi gösterileriyle karşılandı. Davutoğlu çifti, platformdan vatandaşları selamladı.

Açılışın yapıldığı alandaki bazı binalara Türk bayrağı ile Atatürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in dev resimleri asıldı.

Davutoğlu'nun konuşması sık sık "Ankara seninle gurur duyuyor" ve "Onlar konuşur, AK Parti yapar" sloganlarıyla kesildi.

"Yeni Türkiye yolunda ikinci yarı başlıyor", "Türkiye'nin Başbakanı, Ankara'nın Başkanı ilçemize hoşgeldiniz", "Sayın Başbakanımız hoşgeldiniz, çayımız hazır",  "Birlikte daha güçlü Ankara", "Türkiye'nin kararı büyümenin devamı",  "Bozkır Ankara'yı yeşil Ankara yapan Melih Gökçek'e teşekkür ediyoruz", "Yeni Türkiye yolunda ikinci yarı başlıyor" pankartları asıldı. Davutoğlu'nun konuşması çevredeki binalardan da izlendi.

Konuşmanın ardından Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek kurdeleyi keserek teleferiğin açılışını yaptı.

Açılışın töreninin sonunda Davutoğlu çifti ve beraberindekiler teleferiğin ana hareket merkezini ziyaret etti.

(Bitti)

Kaynak: Anadolu Ajansı- AkHaber.com / Güncel

Ahmet Davutoğlu Yenimahalle Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title