Haberler

Yenimahalle Şampiyonlar Yetiştiriyor

Yenimahalle Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü Goalball Kadın ve Erkek Takımları düzenlenen Goalball Kız ve Erkek 1. Lig Türkiye Şampiyonası’ndan kupayla döndü.

Yenimahalle Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü Goalball Kadın ve Erkek Takımları düzenlenen Goalball Kız ve Erkek 1. Lig Türkiye Şampiyonası'ndan kupayla döndü.

Hentbol Kadınlar Süper Kupası'nı ilçeye getiren Yenimahalle Belediyesi Kadın Hentbol Takımı'nın ardından, Yenimahalle Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü Goalball Kadın ve Erkek Takımları da 28 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Goalball Kız - Erkek 1. Lig Türkiye Şampiyonası'ndan kupayla döndü.

6 yıldır dünya gol kraliçesi unvanını elinde bulunduran Sevda Altınoluk'un da yer aldığı Yenimahalle Belediyesi Goalball Kadın Takımı, Türkiye Şampiyonu olurken, dünya gol krallığı ikincisi Ekrem Gündoğdu'nun yer aldığı Erkek Takımı ise şampiyonanın ikincisi olma başarısını gösterdi.

Kupa sevinçlerini Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'la paylaşan yıldızlar, desteklerinden dolayı Yaşar'a madalya takdim etti.

"YENİMAHALLE'Yİ BİR NUMARA YAPTINIZ"

Yenimahalle Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Dilek Bilgilier, beraberindeki Kulüp Onursal Başkanı Erol Sayyıdan, Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkan Vekili Hasan Sayyıdan, Milli Antrenör Salih Sayyıdan ve şampiyon sporcular Sevda-Sevtap Altınoluk, Ali Güneş, Ekrem Gündoğdu ile birlikte Başkan Yaşar'ı ziyaret etti.

Kulüp Başkanı Bilgilier, Yaşar'a takımlarına sağladığı imkanlar için teşekkür ederek "Bu başarımızın mimarı sizsiniz" dedi. Kulüp Onursal Başkanı Erol Sayyıdan ise Yaşar'a teşekkürlerini sunarak "Yenimahalle'yi engelli sporlarında bir numara yaptınız" ifadelerini kullandı.

Göreve geldiği günden beri engellilerin yaşam hakkını savunduğunu kaydeden Yaşar, "Her sağlıklı bireyin bir potansiyel engelli olduğu bilinciyle engelli gruplarımıza sahip çıkıyoruz" dedi. Türkiye'nin ilk Ampute Futbol Tesisi'ni belediye olarak hizmete açtıklarını hatırlatan Yaşar, bu dönem hayata geçirecekleri Umut Evi proje hakkında da konuklarına bilgiler verdi. Buranın engellilere umut olacağını ve tüm engelli gruplarının bu mekanda sosyal aktivitelerde bulunarak, hayatı seveceklerini belirten Yaşar, sporcularını tek tek tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

YENİMAHALLE'NİN BAŞARI KRALİÇESİ

Yenimahalle Belediyesi'nin sağladığı imkanlarla başarılarının arttığına değinen dünya gol kraliçesi ve milli takım oyuncusu Sevda Altınoluk, bu spora 12 yaşında başladığını ve 13 yıldır Goalball oynadığını söyledi. Yenimahalle belediyesi çatısı altında antrenörler Salih Sayyıdan ve Osman Karalı'nın destekleriyle bu başarıları elde ettiğini kaydeden Altınoluk, "Sporla hayatım değişti. Daha sosyalleştim, yeni yeni dostluklar edindim. Hiç görmediğim yerleri görme fırsatım oldu. Dünya genelinde tanınan biri oldum" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title