Haberler

Yenimahalle Kreşlerinde Yeni Dönem

Okulöncesi yaştaki çocuklara oyun ve eğitimi iç içe vererek onları geleceğe hazırlayan Yenimahalle Belediyesi kreşlerinde 2015-2016 eğitim-öğretim yılı başladı.

Okulöncesi yaştaki çocuklara oyun ve eğitimi iç içe vererek onları geleceğe hazırlayan Yenimahalle Belediyesi kreşlerinde 2015-2016 eğitim-öğretim yılı başladı.

Her yıl olduğu gibi eğlenceli ve eğitici bir yıl geçirecek olan kreşli minikler, ders başı yaptı. 80. Yıl, Batıkent ve Şehit Yüzbaşı İlker Aydın olmak üzere 3 ayrı kreşle Yenimahalleli miniklere hizmet veren Yenimahalle Belediyesi, toplam 20 öğretmen ve 10 bakıcı anne ile 300 çocuğa eğitim veriyor.

UZMAN KADRO, KALİTELİ EĞİTİM

Okul öncesi eğitimin öneminin bilinci ile çocuklara sıcak bir ortam hazırlayan Yenimahalle Belediyesi, bu sayede çalışan ebeveynlere de büyük kolaylıklar sağlıyor.

Uzman kadrosuyla çocukları okul hayatına hazırlayan kreşlerde minikler, İngilizce, drama, halk oyunları ve jimnastik gibi branş dersleri de alma imkanı buluyor ve yeteneklerini keşfediyor. Öte yandan kreşlerde, sosyal ve kültürel faaliyetleri alışkanlık haline getirmek adına yıl içerisinde pek çok kültürel gezi, sinema ve tiyatro etkinlikleri düzenleniyor.

Kapalı oyun salonu, çok amaçlı salon, bekleme salonu, revir, yatakhane, yemekhane, derslikler, açık oyun alanı, teras, mutfak, rehberlik odası, idari ofisler ve öğretmenler odası bulunan kreşlerde, minikler kaliteli eğitimle tanışıyor.

YENİ KREŞLER HIZLA YÜKSELİYOR

Göreve geldiğinde Yenimahalle'de yalnızca 1 tane kreş olduğunu hatırlatan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar "Mevcutta hizmet veren 3 yeni kreşimize yenilerini ekleyeceğiz. Demetevler, Ergazi, Burç Mahallesi ve Yenimahalle olmak üzere 4 yeni kreş için 4 farklı noktada anaokulu yapmak için kolları sıvadık. Çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Çocukların kendilerini geliştirmeleri ve yeteneklerini keşfetmeleri açısından çok önemsediğim okul öncesi eğitimin yaygınlaşması için elimizden geleni yapıyoruz. Çünkü eğitime yapılan yatırımın geleceğe yapıldığını biliyoruz" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yenimahalle Belediyesi İlker Aydın Yerel Haberler

title