Haberler

Yenimahalle'den Misafirperverlik Örneği

Yenimahalle Belediyesi, Aiesec Ankara Öğrenci Topluluğu’nun misafiri olarak Başkent’e gelen 22 ülkeden 22 öğrenciyi, Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde ağırlıyor.

Yenimahalle Belediyesi, Aiesec Ankara Öğrenci Topluluğu'nun misafiri olarak Başkent'e gelen 22 ülkeden 22 öğrenciyi, Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde ağırlıyor. Türk öğrencilerle bir araya gelerek sohbet toplantıları gerçekleştiren yabancı öğrenciler, hem Türk kültürünü öğreniyor hem de yeni yeni dostluklar kuruyor.

Farklı kültürlerin birbirini tanıması amacıyla düzenlenen etkinlikte Sırbistan, Portekiz, Slovakya, Brezilya, Kazakistan, Meksika gibi 22 farklı ülkeden üniversite öğrencileri, Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde her gün 10.00 ile 17.00 saatleri arasında Türk öğrencilerle sohbet toplantıları gerçekleştiriyor. Toplantılarda kendi ülkeleri hakkında sunumlar yapan öğrenciler, zaman zaman da takım oyunları ile eğleniyor.

Güzel ev sahipliğinden dolayı Yenimahalle Belediyesi'ne teşekkür eden yabancı öğrenciler, Türk misafirperverliğine hayran kaldıklarını belirterek, "Ankara'yı ve Yenimahalle'yi çok sevdik. Burada kendimizi evimizde gibi hissettik" ifadelerini kullandı.

Meksika'dan gelen Andrea Rosas Lopez, özellikle ilçede bulunan yeşil alanlardan çok etkilendiğini ifade ederek "Yenimahalle çok düzenli ve güzel. Etrafıma baktığında parklar ve yeşil alanlar görmek beni mutlu etti" dedi.

Türk insanın çok yardımsever olduğuna vurgu yapan Kırgızistan'dan Maksat Samalbek de Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nden övgüyle söz etti. Nazım'ın çok modern bir tesis olduğunu belirten Samalbek, "Engelli vatandaşlar da düşünülerek dizayn edilen bu tesis, çok konforlu ve temiz" ifadelerini kullandı.

Portekiz'den Avelino Colaço ise Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde kullandıkları salonların çok güzel, personelin de çok ilgili olduğunu belirterek Yenimahalle'de kendilerini evlerinde gibi hissettiklerini sözlerine ekledi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yenimahalle Belediyesi Portekiz Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title