Haberler

Yenimahalle'de 'Ordu'nun Güzellikleri' Sahneye Taşındı

Güzel Ordu Kültür Sanat Derneğinin düzenlediği "Aşklar ve Şarkılarla Ordu" isimli müzikli gösteri Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezinde Yenimahalleli sanatseverlerle buluştu.

Güzel Ordu Kültür Sanat Derneğinin düzenlediği "Aşklar ve Şarkılarla Ordu" isimli müzikli gösteri Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezinde Yenimahalleli sanatseverlerle buluştu.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ın ev sahipliğinde düzenlenen gösteriye, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok, CHP Parti Meclisi Üyesi ve Güzel Ordu Kültür Sanat Derneği Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ahmet Meşe, Yenimahalle Belediyesi Başkan Yardımcısı Başar Bal ve çok sayıda Ordulu vatandaş katıldı.

Senaryosunu İbrahim Dizman'ın yazdığı, Taner Aksoy'un orkestrasıyla birlikte şarkılarını seslendirdiği müzikli gösteride Ordu'nun sosyal yaşamı içinde unutulmayan, dilden dile aktarılmış, efsane olmuş aşkları ve zamanın akışı içinde şehirde gözde olmuş türküleri, şarkıları müzikli belgeselle sahneye taşındı. Konuk sanatçılar Tuncer Tercan ve Hürdağ Aydın da seslendirdikleri eserlerle geceye renk kattı.

"Sanat, barış ve kardeşliğin tutkalıdır"

Konukların birbirinden güzel eski şarkılarla nostalji yolculuğuna çıkartıldığı gecede kısa bir konuşmayla Orduluları selamlayan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Karadenizimizin türküleri, ezgileri Anadolu'nun her tarafında hangi kültürden gelirse gelsin hepimizi coşturan, hepimize bir şeyler anlatan şu sıkıntılı günlerde bizleri stresten uzaklaştıran güzel ezgilerdir. Karadeniz güzel sanatçılar yetiştirmiştir" dedi.

"Sanata, sanatçıya tükürenler, kin ve nefret duyguları besleyenler var"

Yenimahalle Belediyesi olarak sanata ve sanatçıya her zaman sahip çıktıklarının altını çizen Yaşar, "Sanata, sanatçıya tükürenler, kin ve nefret duyguları besleyenler var. Toplum bir bütündür. Ama sanata ve sanatçıya önem vermeyen toplum; ne ülkede barışı, kardeşliği sağlayabilir, ne de çağdaşlaşmayı, üretimi, demokrasiyi güçlendirebilir" diye konuştu.

"Elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz"

Dernek Başkanı Canan Kaftancıoğlu ise "Bir kültür ve sanat şehri olan Ordu'nun birikimini daha da geliştirmek için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Bu yola da sosyal tarihimizi sahneye taşıyan bir gösteriyle çıktık; önümüzdeki dönemde yeni projelerle Ordululara sesleneceğiz" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yenimahalle Belediyesi Fethi Yaşar Ordu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title