Haberler

Yenimahalle'de Kar Keyfe Dönüştü

Ankara’da etkili olan yoğun kar yağışı Yenimahalle’de keyfe dönüştü.

Ankara'da etkili olan yoğun kar yağışı Yenimahalle'de keyfe dönüştü. Yenimahalle Belediyesinin yoğun çalışmaları ile kardan temizlenen sokaklarda kayma riski olamadan yürüyen, parklarda gönüllerince eğlenen vatandaşlar, camilerde ise ibadetlerini rahat bir şekilde, ulaşım sorunu yaşamadan gerçekleştirdi.

Ankara'da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle karın günlük yaşamı olumsuz etkilemesine izin vermeyen Yenimahalle Belediyesi, karla mücadele ekibini teyakkuza geçirdi. Yolları açık tutarak trafiğin aksamaması için büyük uğraş veren ekipler, Yenimahalle'nin tüm yaya kaldırımlarını, parklarını, okul, sağlık ocakları ve cami avlularını da olası kazalara karşı temizledi.

Uludağ'ı Yenimahalle'de yaşadılar

Bu sayede kaldırımda kayma riski olamadan yürüyen, parklarda gönüllerince oynayan vatandaşlar, camilerde ise ibadetlerini rahat bir şekilde, ulaşım sorunu yaşamadan gerçekleştirdi.

Okulların tatil olmasıyla sokaklara çıkan çocuklar da kar tapu oynayarak keyifli dakikalar geçirdi. Ellerine poşetlerini alan bazı vatandaşlar ise Yenimahallelilerin Yumurta Tepe diye adlandırdığı tepeden kayarak, adeta Uludağ'ı Yenimahalle'de yaşadı. Görsel bir şölenin yaşandığı Yenimahalle sokaklarında, kartpostallık görüntüler oluştu.

"Tüm mahallerimizde aralıksız çalışmaya devam edeceğiz"

Yenimahalle'de kış aylarının zor geçmemesi için çalıştıklarını ifade eden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Tüm mahallerimizin yollarını açtık. Kaldırımlarda, yol kenarlarında ve ara sokaklarda biriken kar yığınlarını kaldırmak için çalışmalarımız hala devam ediyor" diye konuştu.

Vatandaşlardan gelen şikayetleri de kısa sürede çözdüklerini belirten Yaşar, "Yollarda buzlanmaya karşı belediyemiz tonlarca tuzu deposunda hazır tutuyor. Aşırı soğukla beraber kar yağışının fazla olması ile oluşan buzlanmayı önlemek için hazır tutulan tuz, karla mücadelede yollarda kazaların önüne geçmek için kullanılıyor. Karın getirdiği güzelliklerin ve bereketin yanında sorunların yaşanmaması için tüm mahallerimizde aralıksız çalışmaya devam edeceğiz. Bu süreçte göstermiş oldukları hoşgörü ve duyarlılıktan dolayı vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yenimahalle Belediyesi Uludağ Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz kimdir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kaç yaşındaydı ve nereli? MEHMET ALİ YILMAZ ÖLDÜ MÜ? Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü mü bulundu, ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title