Haberler

Yenimahalle'de Diploma Heyecanı

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Yenimahalle’de 2009’dan bugüne devlet okullarındaki eğitim kalitesi sıralaması 11 basamak yukarı çıktı" dedi.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Yenimahalle'de 2009'dan bugüne devlet okullarındaki eğitim kalitesi sıralaması 11 basamak yukarı çıktı" dedi.

Yenimahalle Belediyesi'ne bağlı 80. Yıl Şehit Yüzbaşı İlker Aydın Gündüz Bakım Evi ve Batıkent Anaokulu'nda eğitim gören 90 minik, diploma heyecanı yaşadı. 2015-2016 eğitim öğretim yılının 6 yaş grubu mezunları, diploma töreninde danslar, gösteriler ve etkinliklerle eğlendi.

Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşen diploma törenini izleyen aileleri, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Başkanvekili Mehmet Kartal, meclis üyeleri ve muhtarlar da yalnız bırakmadı.

Gösterilerin ardından minikleri tek tek tebrik eden Yaşar, "Öğretmenlerimizi ve siz değerli velilerimizi böylesine pırıl pırıl çocuklar yetiştirdiğiniz için kutluyorum. Ben de bu pırıl pırıl çocuklarımız için göreve geldiğim günden beri her konuda olduğu gibi eğitim için de elimden geleni yapıyorum. Ben göreve geldiğimde 2009 yılında Yenimahalle'nin bir anaokulu vardı, bugün 7 anaokulumuz var. Bu sene içerisinde de Karşıyaka da inşaatı devam eden kreşimiz, Ergazi ve Demetevler'de temelini atacağımız kreşlerimiz olmak üzere bu sayıyı 10'a çıkartıyoruz. Böylelikle binin üzerinde miniğe eğitim vereceğiz ve bunu Yenimahalle'nin tarihine yazacağız" diye konuştu.

Yenimahalle'de bulunan devlet okullarının eğitim kalitesi sıralamasının 11 basamak yukarı çıktığını da belirten Yaşar, "276 devlet okula sahip çıktım, bakım ve onarımlarını yaptık. Bunu eğitimde adaleti sağlamak için yapıyorum. Özel okullarda eğitim gören çocuklarımızla devlet okullarında okuyan yavrularımızın eşit şartlarda eğitim görmesi için yapıyorum. Yenimahalle'de 2009'dan bu güne devlet okullarından ki eğitim kalitesi sıralaması 11 basamak yukarı çıktı" ifadelerini kullandı.

Tören sonunda Yaşar'ın elinden diplomalarını alan minikler, kep atarak mezuniyet coşkusu yaşadılar. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yenimahalle Belediyesi İlker Aydın Fethi Yaşar Yerel Haberler

title