Haberler

Yenimahalle Belediyesi'nin Konteyner Projesi Çöp Kokusu Kabusuna Son Verdi

Yenimahalle Belediyesi, geçtiğimiz yıllarda uygulamaya başladığı yer altı çöp konteyneri projesi ile yazın çöp kokusu kabusuna son verdi.

Yenimahalle Belediyesi, geçtiğimiz yıllarda uygulamaya başladığı yer altı çöp konteyneri projesi ile yazın çöp kokusu kabusuna son verdi. Belediye tarafından ilçenin birçok bölgesine yerleştirilen yer altı çöp konteynerleri sayesinde özellikle yazın çevreye yayılan kötü kokuların önüne geçiliyor.

Belediye, Ankara'da ilk olarak 2010 yılında uyguladığı yer altı çöp konteynerleri ile hem estetik hem de hijyenik açıdan ilçede yeni bir çığır açtı. Özellikle site önleri ve kalabalık bölgelere yerleştirilen bin 370 konteyner, çöplerden akan suları dışarı sızdırmazken, kötü kokuları da içeri hapsediyor.

Konteynerler dezenfekte ediliyor

Konteynerlerin temizlik ve bakımları da belli periyotlarda yapılıyor. Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler 5 kişilik gruplar halinde çalışıyorlar. Günlük 5 ton çöpü haznesinde barındırabilen çöp konteynerini boşaltıyor ve ayda bir defa konteynerleri özel makineli araçlarla ilaçlayarak temizliyorlar.

Ankara'nın en temiz ilçesi "Yenimahalle"

Yenimahalle'nin, Ankara'nın en temiz ilçesi olduğunu dile getiren Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Yenimahalle'yi etrafa saçılan çöplerden ve görüntü kirliliğinden kurtardık. Gerek görüntüsü gerekse de özellikleriyle oldukça kullanışlı olan bu konteynerler, özellikle yaz aylarında vatandaşlarımıza çok büyük kolaylık sağlıyor. Sokaklarda oluşan çöp akıntıları ve kötü kokular ilçemizde tarih oldu. Yenimahalle, Ankara'nın en temiz ilçesi olmaya devam edecek" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yenimahalle Belediyesi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title