Haberler

Yenilikçi Kırsal Turizm Projesi

Gümüşhane'de, Avrupa Birliği Bakanlığı, Merkezi Finans ve İhale Birimince desteklenen proje kapsamında toplantı düzenlendi.

Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya, Vali Yardımcısı İsmail Özkan, Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya, Bulgaristan, Gürcistan ve Ermenistan'dan yerel hizmet sağlayıcıları, yerel seyahat acente temsilcileri ile proje personeli ve ilgili kurum yetkilileri katıldı.

Şahinkaya, burada yaptığı konuşmada, iletişim sayesinde dünyanın küçük bir köye döndüğünü belirterek, "Yenilikçi Kırsal Turizm Projesi ile Türkiye, Bulgaristan, Gürcistan ve Ermenistan halklarının kültürlerini, yerel özelliklerini birbirine tanıtma imkanı bulacağız. Yaptığımız ziyaretlerde dilden başka birbirimizden farkımız olmadığını görmekteyiz. İnsanlarımızın barış, huzur ve kardeşlik içerisinde yaşamalarıdır. İnsanlığa ve barışa katkı koymayı amaçlıyoruz" diye konuştu.

Proje Koordinatörü Hanay Kazancan ise proje bedelinin 134 bin 792 avro olduğunu, projenin yenilikçi kırsal turizmin desteklenmesini amaçladığını belirterek, şunları söyledi:

"Karadeniz Havzası dış turizmin desteklenmesi amacıyla yürütülmektedir. Türkiye'de yaptığımız işbirliğinden çok memnun olduğumuzu belirtmek istiyorum. Gümüşhane Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik Projesi dışında bu yaptığımız ikinci projedir. Bu projemiz Türkiye, Bulgaristan, Ermenistan ve Gürcistan ülkelerinin kırsal turizmini kapsayan bir projedir. Hedefimiz bu dört ülkede yerel hizmet sağlayıcıları, seyahat acenteleri, kırsal alanlarda kahvaltı veren işletmeler ve yerel ürün üreticileri ile birlikte bir ağ oluşturarak ziyaretçi paketini hayata geçirmektir. Bu paketle Amerika Birleşik Devletleri'nden gelen bir ziyaretçinin nerede konaklayacağı, nerede yenilir, yerel ürünleri nedir, örneklerinin içerisinde bulunacağı bir paketi hayata geçireceğiz. Türkiye ayağındaki çalışmalarımız, Karadeniz Bölgesi'nde Gümüşhane, Trabzon, Rize ve Bayburt illerinin kırsal alanında hizmet veren işletmeler dikkate alınacaktır."

Toplantıya katılanlar, Gümüşhane'de pestil ve köme imalat sürecini izleyerek Karaca Mağarası, Gümüşhane Müzesi, kırsalda oda ve kahvaltı hizmeti veren işletmeleri ziyaret edecek. Bayburt7ta Aydıntepe Yeraltı Şehri, Baksı Müzesi ve Bayburt Kalesi, Trabzon'da Sümela Manastırı, Atatürk Köşkü, Ayasofya Camisi, Uzungöl ve fındık fabrikası, Rize'de ise çay fabrikası, geleneksel Rize bezleri üretim atölyesi, Ayder Yaylası ve Zilkale de ziyaret edilecek. - Gümüşhane

Kaynak: AA / Yerel

Avrupa Birliği Bulgaristan Gümüşhane Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title