Haberler

Yenilikçi Fikirler "BTSO İnovasyon Ligi"nde Yarışacak

Güncelleme:

BTSO'nun öncülük ettiği proje kapsamında, Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarına değer katan ve yatırım yapan firmaların fikirlerinin yarıştırılacağı platform oluşturuldu.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarına değer katan ve yatırım yapan firmaların, yenilikçi fikirlerini "BTSO İnovasyon Ligi"nde yarıştırmasına imkan sağlayacak. Başarılı görülecek projelerin sahipleri, her yıl organize edilecek törenlerde ödüllendirilecek teşvik edilecek.

BTSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye'nin sürdürülebilir rekabet avantajı sağlayabilmesi için başlatılan proje sayesinde Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarına önem veren firmalar, BTSO İnovasyon Ligi projesiyle yarışarak ödüllendirilecek.

Proje çerçevesinde ilk olarak işletmelerin, Ar-Ge ve inovasyon becerileri bir anketle belirlenecek. Kriterleri sağlayan şirketler, BTSO İnovasyon Liginde yer alacak. Her sene bu ligin en iyileri "Bursa'nın En İnovatif Firmaları" ilan edilecek. Ayrıca firmalar, bir yıl süresince BTSO İnovasyon Ligi logosunu web sayfalarında ve kurumsal yazışmalarında kullanabilecek.

Türkiye'ye örnek olacak olan projede yer almak isteyen BTSO üyelerinin 1 Eylül'e kadar "http: //inovasyon.btso.org.tr" adresine firma bilgilerini kaydetmesi gerekiyor. Değerlendirme neticesinde BTSO İnovasyon Ligine girmeye hak kazananlar, BTSO'nun "Ekonomiye Değer Katanlar Ödül Töreni"nde kamuoyuna açıklanacak ve ödülleri takdim edilecek.

"Rol model olacak"

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, dünyada son 15 yıldaki Ar-Ge harcamalarının artış hızının, küresel ekonomik gelişme hızının yaklaşık 3 katı olduğunu belirtti.

Türkiye'nin 2023 kalkınma hedeflerine ulaşabilmesi ve dünyanın ilk 10 ekonomisi içinde yer almasının ancak artan etkili inovasyon çalışmalarıyla mümkün olabileceğini vurgulayan Burkay, BTSO İnovasyon Ligi projesinin, oda üyeleri arasında Ar-Ge ve inovasyon kültürünün yaygınlaşmasını ve sonuçların üretime dönüşmesine liderlik etmesini hedeflediğini bildirdi.

Burkay, "Bursa, 'Proje Pazarları' ile nasıl rol model olduysa 'BTSO İnovasyon Ligi' projesiyle de tüm şehirlere ve odalara yine rol model olacaktır. Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarına değer veren ve bu alana yatırım yapan işletmelerimiz bu projemizle yarışarak, ödüllendirilecekler. Bu sayede üyelerimiz arasında inovasyon konusunda farkındalık daha da artacak" değerlendirmesinde bulundu.

Oda üyelerinin bu konuda yapacağı çalışmaları kamuoyu ve iş dünyasıyla paylaşmasının aynı zamanda Türkiye'nin inovasyon değerini de yükselteceğine değinen Burkay, şunları kaydetti:

"BTSO İnovasyon Ligi projesi kapsamında, işletmelerimizin Ar-Ge ve inovasyon becerileri bir anket ile ortaya çıkacak. Belirli bir puanın üzerinde yer alan işletmelerimiz BTSO İnovasyon Liginde yer alacak. Her yıl bu ligin en iyisi BTSO İnovasyon Ligi şampiyonu olarak 'Bursa'nın En İnovatif Firması' ilan edilecektir. 'Bursa Büyürse Türkiye Büyür' anlayışıyla gerçekleştirdiğimiz çalışmalardan biri olan BTSO İnovasyon Ligine tüm BTSO üyesi firmalarımızın çalışmalarıyla katılmasını bekliyoruz." - Bursa

Kaynak: AA / Yerel

İbrahim Burkay Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title