Haberler

Yenilenen İbrahim Tatlıses Müzesi açıldı

Şanlıurfa Belediyesi tarafından oluşturulan ve yeni düzenlemeyle genişletilen ''İbrahim Tatlıses Müzik Müzesi'', sanatçı İbrahim Tatlıses'in de katıldığı törenle açıldı.

Şanlıurfa Belediyesi tarafından oluşturulan ve yeni düzenlemeyle genişletilen '' İbrahim Tatlıses Müzik Müzesi'', sanatçı İbrahim Tatlıses'in de katıldığı törenle açıldı.

Yaklaşık 2 yıl önce, halk arasında ''müziğin kalbinin attığı yer'' olarak nitelendirilen ve ''Yasin'in Kahvesi'' olarak bilinen tarihi binada hizmete açıldı. Şanlıurfa Belediyesi de yurt içi ve yurt dışından gelen ziyaretçilerin ilgisini çeken müzede genişletme ve düzenleme çalışması yaptı.

Sanatçı Tatlıses, yenilenen ''İbrahim Tatlıses Müzik Müzesi''nin açılışına eşi Ayşegül ve kızı Elif Ada ile katıldı. Müzeye gelişinde sevenlerinin zılgıt ve "Urfa seninle gurur duyuyor" sloganlarıyla karşılanan Tatlıses, hayranlarına el salladı.

Müzenin açılışını sanatçı Tatlıses, Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) Başkanı Prof. Metin Sözen yaptı. Belediye Başkanı Fakıbaba ile kol kola girerek ismini taşıyan müzeyi gezen Tatlıses, bal mumundan yapılmış heykeline eliyle dokunarak kendisine pek benzetilemediğini söyledi.

Müze gezisinin sonunda kendisini dışarda bekleyen hayranlarına hitaben konuşan Tatlıses, sevenlerine yağmur altında kendisini bekledikleri ve gösterdikleri sevgiden dolayı teşekkür etti.

Şanlıurfa'nın ismini tanıtmak için elinden geleni yaptığını aktaran Tatlıses, "En sonunda beni müzelik ettiniz, Allah razı olsun. Burası benim 17-18 yaşına gelip çay içtiğim Kazancı Bedih'i, Seyfettin Sucu'yu dinlediğim rahmetli kahveci Yasin ustanın yeri. Kimin aklına gelirdi, gün gelecek, gün gidecek 30 sene sonra İbo şöhret olacak, burada müze açacak. Aklınıza gelir miydi? Benim gelmezdi. Demek ki hiçbir şey yapılmaz diye bişey yok. Ben sizleri, Urfamı, toprağımı çok seviyorum" dedi.

Şanlıurfa'ya ilk çocuğu Ahmet ve son çocuğu Elif ile geldiğini belirten Tatlıses, hiçbir şeyi inkar etmediğini ve babasının ciğerci Ahmet olduğunu söyledi.

Konuşurken zaman zaman duygulanan Tatlıses, ismini taşıyan müzenin yapılmasında emeği geçen Belediye Başkanı Fakıbaba'ya teşekkür etti.

Tatlıses, gazeteci yazar Savaş Ay'ın hayatını kaybettiği haberini aldığını ve çok üzüldüğünü de ifade ederk, Ay'a Allah'tan rahmet dilediğini söyledi.

Fakıbaba da Tatlıses'in Şanlıurfa için önemli olduğunu ve onun şanına uygun müze ortaya çıkarmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Ahmet Eşref Fakıbaba İbrahim Tatlıses Savaş Ay Elif Ada Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title