Haberler

Yenilenen Elazığ İl Halk Kütüphanesi Açıldı

Elazığ’da İl Halk Kütüphanesi’nin 9 ay içerisinde yenilenen binasının açılışı yapıldı.

Elazığ'da İl Halk Kütüphanesi'nin 9 ay içerisinde yenilenen binasının açılışı yapıldı.

51. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında, binası 9 ayda tamamen yenilenen İl Halk Kütüphanesi'nin de açılışı yapıldı. Açılışa Vali Murat Zorluoğlu, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, İl Emniyet Müdürü Nihat İşlek, Jandarma Alay Komutanı Albay Sefer Resuloğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Tahsin Öztürk, diğer protokol üyeleri ve davetliler katıldı.

Kütüphane açılışında konuşan Kütüphane Müdürü Ahmet Pirinçci, 51 yıldır kutlanılan kütüphane haftasının bu yıl ana teması Çanakkale savaşlarının 100. yıl nedeniyle 'Kültürlerarası diyalog ve kütüphaneler' olarak belirlendiğini söyledi. Pirinçci, "Kültürel çeşitlilik ve farklılıklara saygı ilkesinden hareketle son yıllarda uluslararası camiada baş gösteren kutuplaşma, anlayış eksikliği ve ayrıcalığın ulaştığı tehlikeli boyutları diyalog ve işbirliği yoluyla tersine çevrilmesi için toplumların birlikte hareket etmesi elzemdir. Nasıl ki Osmanlı Devleti üç kıta da çeşitli kültüre sahip insanları barış, sevgi, huzur içerisinde bünyesinde barındırmışsa biz de onların torunları olarak aynı yolu takip etmeliyiz" dedi.

GEZİCİ KÜTÜPHANELERLE KÖYLERE ULAŞACAKLAR

Kütüphaneye ulaşamayan köydeki ve semtteki okurlara ulaşmayı hedeflediklerini belirten Pirinçci, "Kütüphane tarafından yapılan SODES projesi ve valiliğin Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından alınan, köylere devri yapılacak olan gezici kütüphanelerle oradaki okurlarımıza da ulaşacağız. 2014 yılında Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezi'nde bulunan Çocuk ve Gençlik Kütüphanesi faaliyete geçmiştir. Yine aynı yıl örnek kütüphane olarak seçilen İl Halk Kütüphanesi 'Yeniden yapılandırma projesi' kapsamında 9 ay gibi kısa bir sürede yenilenerek Şubat 2015'de okuyucu kabul etmeye başladı" diye konuştu.

Kütüphane müdürünün bilgi vermesinin ardından Vali Murat Zorluoğlu, Belediye Başkanı Yanılmaz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Öztürk ile Vali Yardımcısı Üzeyir Yılmaz kurdeleyi keserek kütüphanenin yenilen binasının açılışı yaptı.

Açılışın ardından protokol üyeleri kütüphaneyi gezerek bilgi aldı. - ELAZIĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kütüphane Haftası Murat Zorluoğlu Tahsin Öztürk Elazığ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title