Haberler

Yenilenebilir Enerji" Toplantısı

Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. (TREDAŞ) Yönetim Kurulu Başkanvekili Ahmet Erdoğan, Trakya Kalkınma Ajansı'nın düzenlediği "Yenilebilir Enerji" programında yaptığı konuşmasında, yenilenebilir enerjinin Trakya'da pek ilerlemediğini, sebebinin ise güneş ışıkları ve rüzgarla ilgili olduğunu söyledi.

Trakya Kalkınma Ajansı girişimi, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası, Edirne İl Özel İdaresi ve Enerji Verimliliği Derneği Kırklareli Şubesi işbirliği ve Lisanssız Elektrik Üretimi Derneği organizasyonuyla düzenlenecek "Şehir Etkinlikleri" Tekirdağ'da başladı.

Trakya Kalkınma Ajansı, "Yenilenebilir Enerji" konulu toplantı düzenledi. Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleşen toplantıda konuşan TREDAŞ Yönetim Kurulu Başkanvekili Ahmet Erdoğan, Trakya'da enerji kullanımı, enerji kullanımı oranlarının dağılımı ve kayıp-kaçak enerji ve yenilenebilir enerji ile ilgili bilgi verdi.

"KALKINMIŞLIĞIN ÖLÇÜSÜ, ENERJİ TÜKETİMİYLE ORANTILIDIR"

Türkiye'de enerji tüketiminin yüzde 45'inin sanayide kullanıldığını söyleyen Erdoğan, bu oranın Trakya'da yüzde 70'lerde olduğunu ifade etti. Erdoğan, "Trakya'da enerji tüketimi oldukça fazla, sürekli trafoları yenilemek durumunda kalıyoruz. Kalkınmışlığın ölçüsü, enerji tüketimiyle orantılıdır" dedi.

Erdoğan, yıllık 60 milyar doların enerjiye harcandığını ve bu durumun düşündürücü olduğunu vurguladı. Erdoğan, "Yenilenebilir enerji Trakya'da pek ilerlemedi. Tabii bunda güneş ışıkları ve rüzgarla ilgili bir durum" ifadelerini kullandı.

2003'te göreve geldiğinde kayıp kaçak enerjinin yüzde 25 olduğunu söyleyen Erdoğan, "Bu oran yüzde 14'e düştü. Trakya'da ise yüzde 19'dan yüzde 6,5'a indi. Kayıp kaçak konusunda vatandaşlarımızın daha duyarlı olmalarını bekliyoruz" diye konuştu.

Trakya Kalkınma Ajansı'nın destek verdiği Yenilenebilir Enerji Sistemleri ve Proje Başvuru Sürecini de konu alan bilgilendirme toplantılarının 17 Aralık 2015 Perşembe Günü Kırklareli Ticaret Borsası'nda, sonuncusu ise, 18 Aralık 2015 Cuma günü Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleşeceği bildirildi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Trakya Bölgesi Tekirdağ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title