Haberler

Yeniköy ve Kemerköy Santrali İçin Nihai Pazarlık Bugün

Yeniköy ve Kemerköy özelleştirme ihalesinin nihai pazarlık görüşmesini bugün yapılacak.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Yeniköy ve Kemerköy özelleştirme ihalesinin nihai pazarlık görüşmesini bugün saat 15.00'da yapılacağını duyurdu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Özelleştirme kapsam ve programında bulunan; Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş.'ye ait; Kemerköy Termik Santrali ile Kemerköy Termik Santrali tarafından kullanılan taşınmazların, Yeniköy Yatağan Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş.'ye ait; Yeniköy Termik Santrali, Yeniköy Linyitleri İşletmesi tarafından kullanılan taşınır ile taşınmazlar, Yeniköy Linyitleri İşletmesi'nin üzerinde bulunduğu taşınmazlar ile Yeniköy Termik Santrali tarafından kullanılan taşınmazların "Satış" yöntemi ile İlgili Maden Ruhsatları ve bu Ruhsatların kapsadığı Maden Sahaları ile Kemerköy İskelesi ve geri sahasında bulunan taşınmazların (Kemerköy Liman Sahası) "İşletme Hakkının Verilmesi" yöntemi ile bir bütün halinde özelleştirme ihalesinin nihai pazarlık görüşmesi İdaremizde 18/04/2014 tarihinde (bugün), saat 15: 00'da yapılacaktır."

Kemerköy ve Yeniköy santralleri için açılan ihaleye 6 teklif gelmişti. Teklif veren yatırımcılar şöyle: Park Holding A.Ş., Çelikler Taahhüt İnşaat ve Sanayi A.Ş., Kalyon İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. Ortak Girişim Grubu, Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş., Elsan Elektrik Gereçleri Sanayi ve Ticaret A.Ş., IC İçtaş Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş., Konya Şeker Sanayi ve Ticaret A.Ş. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Yatağan Yeniköy Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title