Haberler

Yenikent Deresi Islahı ve Çevre Düzenlemesi İçin Harekete Geçiliyor

Söke’nin Yenikent Mahallesi içinden geçen derenin ıslahı ve rekreasyon alanı olarak düzenlenmesi için çalışmalara başlanıyor.

Söke'nin Yenikent Mahallesi içinden geçen derenin ıslahı ve rekreasyon alanı olarak düzenlenmesi için çalışmalara başlanıyor. 2015 yılında yapımına başlanılması planlanan dere ıslahı ve rekreasyon alanı düzenlemesi için proje çalışmalarına başlanacak.

Kuşadası çevre yolundan başlayıp, Yenikent Mahallesi'nin içinden Harkalar Dünyası Parkı'na kadar uzanan Yenikent Deresi düzenlenecek. Konuyla ilgili olarak Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran beraberinde Söke Belediyesi Başkan Yardımcısı Mine Even, Belediye teknik ekibi ve proje çalışmasını yapacak olan 9 Eylül Üniversitesi'nden Doç Dr. Yalçın Özdemir ile ekibi Yenikent Deresinde incelemelerde bulundu. Yenikent Deresi'nin yanında 2014 yılı içinde birinci etap çalışmalarına başlanması planlanan Söke Çayı düzenleme projesi ile ilgili olarak da görüşmeler yapıldı.

İlçe içinden geçen başta Söke Çayı olmak üzere Yenikent ve Kızıl kilise derelerinin Söke'nin başlıca sorunlarından olduğunu dile getiren Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran; "Söke Çayı ile ilgili belirli bir aşamaya gelen projenin hayata geçmesi için çalışmalara başladık. Bunun yanında Yenikent Deresi'nın ıslah edilmesi ve çevre düzenlemesinin yapılarak mahallemize çağdaş bir rekreasyon alanının kazandırılması için de proje çalışmalarına başlıyoruz. Derelerin Söke'nin başlıca sorunlarından olmasını ortadan kaldırmayı, Söke'yi daha çağdaş ve modern bir görünüme kavuşturmayı hedefliyoruz" dedi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Süleyman Toyran Kuşadası Yenikent Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title