Haberler

Yenidünya, Sanayi Esnafını Ziyaret Etti

CHP Kastamonu Milletvekili Adayı Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya, Ankara’da yatarak vekillik yapılamayacağını söyledi.

CHP Kastamonu Milletvekili Adayı Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya, Ankara'da yatarak vekillik yapılamayacağını söyledi.

Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya, seçim çalışmaları kapsamında biraya geldiği halk buluşmalarında Kastamonu'ya hizmeti götürecek, Kastamonu için her platformda masaya yumruğunu vuracak, vatandaşla bağını koparmayacak bir vekil olacağını belirterek, Ankara'da yatarak vekillik yapılamayacağını kaydetti.

Seçim çalışmaları kapsamında Örencik köyünü ve sanayi esnafını ziyaret eden CHP Kastamonu Milletvekili Adayı Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya, yaşanan sorunların ilgili kurumlarda kaynağında çözüleceğini ifade ederek, Kastamonu'nun en fazla 6 ay içerisinde farklı vekilin nasıl olacağını göreceğini belirtti.

"MAKAM VE MEVKİ İÇİN ADAY OLMADIM"

Ankara'da yatarken vekillik yapılamayacağını ve seçimden seçime gelerek halkın içerisinde görünerek 'Ben Kastamonu'nun vekiliyim' denemeyeceğine dikkat çeken Prof. Dr. Yenidünya, "Vekil denilen kişi esnafı, işçiyi, memuru, emekliyi gezecek, sorunları varsa çözüm yolları üreten kişidir. Ankara'da oturarak arada basına demeç vererek vekil olunmaz. Vekil dertlere çare olacak kişidir. Biz ne yapıyoruz? 20 yıllık kalkınma planı hazırlıyoruz. Bu kalkınma planı da Kastamonu'dan da bir gün geçer inşallah diyoruz. Bunu vatandaş diyebilir. Esnaf diyebilir ancak geçer inşallah lafını vekil diyemez. Milletvekili kalkınma planının Kastamonu'dan geçmesi için uğraş verecek. Bu işin yapılış tarzının böyle olması gerekiyor. Kastamonu'ya hizmeti götürecek, vatandaştan bağını koparmayacak, Kastamonu için her platformda masaya yumruğunu vuracak bir vekil olması gerekiyor. Ben Ankara'da oturmak için, maaş almak için, makam ve mevki için aday olmadım. Ben Kastamonulu hemşerilerime hizmet etmek için aday oldum" dedi.

"KASTAMONU HALA 90'LI YILLARI YAŞIYOR"

Türkiye'nin politikadan ekonomiye, sağlıktan ulaşıma ve eğitimden sosyal adalete kadar pek çok alanda ciddi sorunlarının olduğuna değinen Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya, " Türkiye'nin iç politikası ile ilgili sorunları var. Türkiye'nin dış politika ile ilgili sorunları var. Türkiye'nin adalet ile ilgili sorunları var. Türkiye'nin paylaşım ile ilgili sorunları var. Türkiye'de kazanılan milli gelirin paylaşılması sorunu var. Tüm bu sorunların çözümü ayrı bir çalışmayı gerektiriyor. Bunun dışında Türkiye'nin normal gelişim hızının 20-30 yıl gerisinden gelen bir de Kastamonu var. Bugün Türkiye'nin genelindeki ilerlemelerinden Kastamonu hak ettiği değeri maalesef alamıyor. Manisa, Balıkesir, Samsun, Giresun, Ordu ve Rize özellikle son 20 yılda katlanarak büyüdüler. Bu iller nasıl büyüdü? Özellikle Karadeniz Sahil şeridinde olan illerin gelişmişliğini daha fazla irdelememiz gerekiyor. Dönüp Kastamonu'ya baktığımızda Türkiye'nin geldiği noktada Kastamonu hala aynı yerinde saymaya devam ediyor. Türkiye'de tüneller yapıldı. Duble yollar yapıldı. Köprüler yapıldı. Bunlar inkar edilemez. Ama şu bir gerçek ki bu yapılanlar Kastamonu'ya hiç yansımadı. Biz şu anda Türkiye'nin gelişiminin minimum 20 yıl gerisinde seyretmeye devam ediyoruz. Kastamonu hala 1990'ları yaşamaya devam ediyor. İstanbul'un 1990'ını biz Kastamonu'da 2015 yılında yaşıyoruz. Eğer Kastamonu kalkınmada bu kaplumbağa hızı ile devam ederse Manisa, Balıkesir, Samsun, Giresun, Ordu ve Rize ile olan gelişmişlik farkımız artmaya devam edecek. Yazıktır, günahtır. Kastamonu'nun bir şekilde bu kabuğunu kırması gerekiyor. Manisa'ya alınan hizmeti Samsun'a alına hizmeti neden biz alamıyoruz? Samsun yavaş yavaş ticaret merkezi olmaya başladı. Samsun'un ticaret merkezi konumuna gelmesi Kastamonu için ekonomik sıkıntı oluşturabilir. Ulaşım ağının gelişmiş olmasından kaynaklanan nedenlerle Samsun'da bir ticaret devi ortaya çıkarıyorlar. Ticaret Samsun Limanı'na doğru kaymaya başladı. İnebolu Limanı küçüldü. Ticaretimize hiçbir katkısı yok. 2011 yılından beri İnebolu Yolu'nun yapılacağını konuşuyoruz. Aradan 4 yıl geçmiş. Geçen 4 yıllık süreçte Bursa-Balıkesir arasındaki duble yolu bitirdiler. Ne oldu? Balıkesir ticareti canlandı. Yine geçen 4 yıllık süreçte İstanbul'da Topçular-Eskihisar arasına çılgın proje olarak adlandırdıkları köprü yapıyorlar. Oradaki mesafeyi kısaltıyorlar. Yatırım Ege Bölgesi'ne kayıyor. Siyasal iktidarın Sakarya tarafına liman projesi bulunuyor. Kastamonu bir tarafta Sakarya-Kocaeli bir tarafta ise Samsun arasında sıkışıp kalacak. Bizim limanımız hala konuşulmaya devam edecek. İnebolu Limanı'nı bir an önce modernize ederek faal hale getirmeliyiz. Ticaretin başka bölgelere kaymasını engellemeliyiz. Ilgaz Tüneli'ni süreç uzamadan kullanıma açmalıyız. Bu sorunları aştığımızda işte o zaman Kastamonu farklı bir noktaya gelir" diye konuştu.

"HİZMET İSTENİRSE GELİR; İSTENMEZSE GELMEZ"

Kastamonu'ya hizmet gelmesinin isteme ile alakalı olduğunu belirten Prof. Dr. Yenidünya, "Gerçekten çalışıldığı, istenildiği ve hizmet etmek istendiği zaman bir insanın memleketi için yapamayacağı hiçbir şey yoktur. Bize vermezseniz hizmet gelmez, bize oy vermezseniz yatırım gelmez şeklindeki söylemler halka yönelik tehtitvari söylemlerdir. CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce tek başına Yalova'yı sırtlıyor. Muharrem İnce iktidar milletvekili mi? Vekil çalışmak istedikten sonra, halkına hizmet etmek istedikten sonra memleketinin sorunlarını her türlü çözer. Çözemediği zaman ise çıkar özür diler. Ama kesinlikle bu dönem yapamadım beni bir daha seçin de kalan sorunları çözelim demez. Vekil gerekli yerlerde kapıyı çalar vatandaşının sorununu sorunun temel kaynağından çözer. Diğer ise iktidar vekilidir. Sesi çıkmıyordur. Kendi partisinde bile karşılığı yoktur. İki kelimeyi bir araya getirip konuşamaz. Bu vekil profilinden de bir şey beklemek zor olur. Bizim burada yapmamız gereken sesi daha gür çıkan vekilleri meclise göndermektir. Kastamonu'nun bilgili, becerikli, vizyon sahibi ve halkını gecesinde gündüzünde unutmayacak bir yöneticiye ihtiyacı var. Kastamonu'nun Kastamonu'dan gitmeyecek bir vekile, bir bakana ihtiyacı var" ifadelerini kullandı. - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Caner Yenidünya Kastamonu Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

18 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 18 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İZMİR'DE YANGIN MI ÇIKTI? İzmir'de ne oldu? İzmir'de nerede yangın çıktı? Resmi Gazete bugün (18 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 18 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? SON DAKİKA TOKAT'TA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Tokat'ta okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA TOKAT ARTOVA'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Artova'da okullar tatil edildi mi? Yeşilyurt'ta okullar tatil edildi mi? Tokat Yeşilyurt'ta okullar tatil mi edildi, neden? SON DAKİKA TOKAT SULUSARAY'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Sulusaray'da okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA 18 NİSAN AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU? Tokat'ta en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title