Haberler

Yenidenazerbaycan Basın Konseyi'nden Türk Gazetecilere Plaket

Azerbaycan Basın Konseyi'nden Türk Gazetecilere Plaket Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkan Vekili Yılmaz Karaca, Biz Türk gazetecileri olarak Azerbaycan'ı biraz ihmal ettimişşiz gibi içimde bir his var dedi.

Azerbaycan Basın Konseyi'nden Türk Gazetecilere Plaket

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkan Vekili Yılmaz Karaca, Biz Türk gazetecileri olarak Azerbaycan'ı biraz ihmal ettimişşiz gibi içimde bir his var dedi.

TÜRK GAZETECİLERE PLAKET

Azerbaycan Journalistler Birliği'nin daveti üzerine Azerbaycan'ın Başkenti Bakü'de bulunan Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkan Vekili Yılmaz Karaca, TGF Genel Başkan Yardımcısı ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Ali Dim ve Türkiye'deki değişik basın kuruluşlarının temsilcilerine, Azerbaycan Basın Konseyi, Türkiye Azerbeycan ilişkilerine yaptıkları katkıdan dolayı teşekkür plaketi verdi.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkan Vekili Yılmaz Karaca, Sabah Gazetesi'nden Osman Altınışık ve Meral Altınışık, ATV Haber Merkezi'nden Levent Eke ve Taşkın Ural, TGF Genel Başkan Yardımcısı ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Ali Dim ve Eşi Berna Dim, NTV'den Sibel Atasoy, Fox TV'den Temel Tacal, Doğan Haber Ajansı Londra muhabiri Aynur Tattersall, Rota Haber Genel Yayın Yönetmeni Ünal Tanık, Posta Gazetesinden Necmi Işıksal, Kanak A'dan Nilgün Ege Karaçuha ve TGF üyeleri İbrahim Erdoğan, Sevgi Erdoğan ve Gürsel Eser'e tesekkür plaketleri Azarbeycan'ın dünya platformunda etkili milletvekili Javanshir Feyziyev tarafından verildi.

'AZERBEYCAN'I İHMAL ETMEMELİYİZ

Törende konuşan Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkan Vekili Yılmaz Karaca, içinde Türk gazetecilerin kardeş vatan Azerbaycan'ı ihmal ettiği gibi bir his olduğunu ifade ederek, '1988 yılından beri Azerbeycan'a çeşitli temaslarda bulunmak için geliyoruz. Bu gelişimizde gerçekten Avrupa ülkesini geçmiş bir Azerbeycan ile karşılaştık. Azerbaycan'ın tamamen Türk gelenek ve göreneklerine göre yaşayan bir ülke olduğunu görmekten dolayı büyük memnuniyet duyuyoruz. Karşılıklı ilişkilerimiz hep güçlü oldu bundan sonra da böyle olacak. Kendimizi evimizde gibi hissettik dedi.

AZERBEYCAN'DA DAHA ÇOK TÜRK GAZETECİ GÖRMEK İSTİYORUZ

Tören sırasında bir konuşma yapan Azerbaycan Basın Konseyi Başkanı Eflatun Amaşov ise, iki ülke arasındaki ilişkilerde basının önemli bir rol oynadığını dile getirerek, Azerbeycan'ın Türkiye basını tarafından daha yakından tanınması için ellerinden geleni yaptıklarını dile getirdi.

Milletvekili Javanshir Feyziyev de yaptığı konuşmada, Türk basının dünya platformundaki önemine vurgu yaparak, Türk gazetecilerin Azerbeycan'a sık sık gelmelerini ve Azerbaycan hakkında tarihi ve siyasi gerçeklerden haberdar olmalarını istediklerini dile getirdi. Feyziyev, ? Basın mensuplarının iki ülke ilişkilerinde büyük rol oynadığına inanıyorum. Türk gazetecilerin Azerbaycan'a gelerek bizleri daha yakından tanımalarını diliyorum. Azerbaycan'da daha birçok gazetecimizi ağırlamak istiyoruz dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yılmaz Karaca Azerbaycan Alanya Bakü Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title