Haberler

    Yeniden Yargılama Tarihi Belli Oldu!

    İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 6 kişiye ilişkin verdiği yeniden yargılama kararı kapsamında, yeni bir yargılama dosyası hazırlayarak duruşma günü belirledi.

    "Futbolda şike" davası kapsamında hakkında verilen hüküm Yargıtay'ca onanan Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 6 kişinin yeniden yargılanması, bu kişiler için infaz işlemlerinin geri bırakılması yönündeki mahkeme kararına yapılan itirazın reddedilerek kesinleşmesinin ardından, kararı veren İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce sanıkların yargılanabilmesinin yolu açıldı.

    İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, sanıklar Aziz Yıldırım, Olgun Peker, İlhan Yüksel Ekşioğlu, Abdullah Başak, Ahmet Çelebi ve Selim Kımıl'ın yargılanmasına ilişkin tensip tutanağı hazırlarken, ilk duruşma günü olarak da 13 Ocak 2015 tarihini belirledi.

    Bu tarihte duruşma salonunda olmaları için davetiye gönderilmesine de karar verilen Yıldırım ve diğer sanıklar, daha önce özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından haklarında verilen ve Yargıtay 5. Ceza Dairesi tarafından onanan hapis cezası kararlarının infazının durdurulması sonrası yeniden yargılanmış olacak.

    Terörle Mücadele Kanunu'nun 10. maddesiyle görevli İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin yeni yasa kapsamında kaldırılmasının ardından dava arşiv dosyalarının ve Yargıtay tarafından bazı sanıklarla ilgili verilen bozma kararlarının gönderildiği İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, 23 Haziran 2014'te verdiği kararla Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 6 kişinin yeniden yargılanması talebini yerinde görmüş ve bu kişilerle ilgili infaz işlemlerini durdurmuştu.

    Mahkemenin bu kararına karşı, Trabzonspor ve Bucaspor avukatlarınca bir üst mahkeme olan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne infazın devam etmesi yönünde itirazda bulunulmuş, mahkeme heyeti bu talebi yerinde görmeyerek İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararının isabetli olduğunu hükme bağlamıştı. Kesinleşen karar sonrası sanıklara yeniden yargılama yolu açılmıştı.

    Öte yandan aynı mahkeme, Yargıtay kararıyla haklarında verilen kararlar bozulan diğer sanıklarla ilgili ilk duruşmayı da 13 Kasım'da gerçekleştirecek.

    Kaynak: Goal.Com / Spor

    Fenerbahçe Spor Kulübü Aziz Yıldırım Yargıtay İstanbul Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title