Haberler

Yeniden /// Üniversite Bahçesinde 'Fahri Doktora' Protestosu

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'e fahri doktora vermesi bir grup öğrenci tarafından fakülte bahçesinde protesto edildi.

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'e fahri doktora vermesi bir grup öğrenci tarafından fakülte bahçesinde protesto edildi.

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'e fahri doktora vermesi aynı fakültede öğrenim öğren bir grup öğrenci tarafından protesto edildi. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin bahçesinde toplanan öğrencilerin ellerindeki "Bizde yolsuza yolsuz derler", "Bu fakültenin öğrencileri hırsız Mustafa Demir'e değil onurlu gazetecilere sahip çıkıyor" yazılı dövizler dikkatleri çekti. Basın açıklamasını grup adına İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğrencisi Cem Eraslan okudu. Cem Eraslan, Fatih Belediye Başkanı Demir'in isminin 17 Aralık tarihindeki yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna karıştığını vurgulayarak, "Mustafa Demir'in fahri doktora alması, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi başta olmak üzere tüm İstanbul Üniversitesi için bir utanç olarak tarihe geçecek. Bu fakültenin öğrencilerinin örnek aldığı Uğur Mumcu'nun, Hrant Dink'in ve nice onurlu gazetecinin anısını nasıl saygıyla yaşatacak. Bizler İletişim Fakültesi öğrencileri olarak bu ünvanı yok sayıyoruz. Okulumuzu, verdiği bu ünvanı geri almaya, onurlu gazetecilere sahip çıkmaya çağırıyoruz" diye konuştu. Basın açıklamasının ardından, kalabalık sessiz bir şekilde dağıldı. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Üniversitesi Mustafa Demir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title