Haberler

Manavgat Belediye Başkanı Sözen, Görevine Başladı

Güncelleme:

Yerel seçimlerde ikinci kez Manavgat Belediye Başkanlığına seçilen Şükrü Sözen, görevine başladı.

Yerel seçimlerde ikinci kez Manavgat Belediye Başkanlığına seçilen Şükrü Sözen, görevine başladı.

Sözen'in, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtına çelenk sunmasının ardından Manavgat Belediye binası önünde tören gerçekleştirildi. Belediye çalışanları adına Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Şimşek, Sözen'e çiçek verdi. Dua edilmesinin ardından Sözen, vatandaşlara hitap etti.

Parti rozetini mazbata almadan önce bıraktığını, tüm vatandaşların belediye başkanı olduğunu belirten Sözen, hizmette asla ayrım yapmayacaklarını söyledi.

Seçim sürecini geride bıraktıklarını anlatan Sözen, şöyle konuştu:

"Halkımız ikinci kez bize bu görevi layık gördü. Şimdi hizmet etme zamanı. Yeni yasa ile sorumluluğumuz arttı. Köyleri ve beldeleri ile büyüyen Manavgat'a gece gündüz hizmet ederek halkımızı mahcup etmeyeceğiz. Bizlere destek veren, gönül veren, yanımızda olan kadınlarımıza, gençlerimize, arkadaşlarımıza, partililerimize yürekten teşekkür ediyorum."

Siyasette hep seviyeli olmaya çalıştıklarını dile getiren Sözen, AK Parti Manavgat Belediye Başkan adayı Recep Barut'un seçimin ardından düzenlediği değerlendirme toplantısındaki açıklamalarını eleştirdi.

Sözen, "Maalesef seçim sonrası rakip adaylar, sandıktan çıkan sonuca tahammül göstermedi. Halkın sandıkta verdiği yetkiyi kabullenmek istemedi. Demokrasiye inanan herkes sandıktan çıkan sonuca saygı duymalı. Halkımız bize teveccüh gösterdi iki dönemdir seçti. 'Biz pazarlık etmedik' gibi sözler milli iradeye saygısızlıktır" dedi.

MHP adayı Raşit Enhoş'un da "Manavgat 5 değil, 25 yıl kaybetti" sözünü üzüntü ile öğrendiğini ifade eden Sözen, şöyle devam etti:

"Rakip adayın bu sözlerini internet sitesinden kaldırmasını istediğimizde tehdit edildik. CHP'li bir arkadaşımın burnu kanasın, sorumlusu bu arkadaş olacaktır. 'Önünüzdeki 25 yılda Manavgat kaybetmiştir' sözü ne demektir? Bu, sandıktan çıkan sonuca saygısızlık değil mi? Herkes sandıktan çıkan sonuca tahammül göstermek zorundadır. Bu sözleri tarih kaydediyor."

Konuşmanın ardından Sözen, makamına geçerek eşi Hatice Sözen ile tebrikleri kabul etti. - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Hasan Şimşek Şükrü Sözen Manavgat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title