Haberler

Yeniden - Polisten "Gezi Parkı" Müdahalesi

TAKSİM Yayalaştırma Projesi kapsamında, Gezi Parkı'nda yol genişletme inşaatı nedeniyle ağaçların kesilmesini protesto eden gruplara polis müdahalesi bugün de sürdü.

TAKSİM Yayalaştırma Projesi kapsamında, Gezi Parkı'nda yol genişletme inşaatı nedeniyle ağaçların kesilmesini protesto eden gruplara polis müdahalesi bugün de sürdü. Polis, Taksim Gezi Parkı'nın çevresini demir bariyerler ile kapattı. Park'a girmek isteyenler ve çevresi ile Taksim Meydanı'nda toplananlara polis gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etti. Müdahale sırasında destek için gelen CHP milletvekilleri de gaz bombası ve sıkılan sudan etkilendi. BDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Gazeteci Ahmet Işık ile bir kadın, polisin müdahalesi sırasında yaralandı. Yaralılar ile gaz etkilenenler hastanelere kaldırıldı. Polisin tüm müdahalelerine rağmen göstericiler Taksim'den ayrılmadı. Gün boyunca polisle göstericiler arasında çatışma yaşandı.

İLK MÜDAHALE SAAT 05.00'TE

Taksim Gezi Parkı'nda 4 gündür nöbet tutan gruba bugünkü ilk müdahale saat 05.00 sıralarında yapıldı. Polis, Taksim Gezi Parkı'nda nöbet tutan gruba dün sabah olduğu gibi bu sabah da müdahale etti. Aralarında milletvekili ve sanatçıların da bulunduğu binlerce kişiye gaz bombaları atıldı, tazyikli su sıkıldı. Müdahale sırasında kaçmak isteyenlerin üzerine çıktığı bir duvar yıkıldı ve bazı göstericiler yaralandı. Çeşitli yönlere kaçan kişiler ile peşlerindeki polis arasında Taksim, Dolmabahçe ve Harbiye'de çatışma çıktı. Eylemciler polise taşlarla karşılık verdi. Gazdan etkilenenler arasında CHP Milletvekili İlhan Cihaner, gözyaşları içerisinde konuştu. Cihaner, "Bunu ancak düşman yapar. 2-3 saattir, valiye, emniyet müdürüne ulaşmaya çalışıyoruz. Telefonlarımıza çıkmıyorlar" diye konuştu.

POLİS MÜDÜRÜ: VALİ BEYİN EMRİ VAR

Dağılmak istemeyen grupları polis ikinci müdahalede bulundu. Polisler direnenleri yaka-paça tutarak parktan çıkardı. Yoldan geçen vatandaşlar da atılan gaz etkilendi. Gruplar Harbiye yönüne kaçtı.

Gezi Parkı içindeki kafeyi boşaltmak isteyen polislerle CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile İlhan Cihaner tartıştı. Kafeden çıkmak isteyen CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, yapılan uygulamanın yasadışı olduğunu söyleyerek çevik kuvvet şube müdürüyle tartıştı.CHP Milletvekili Melda Onur da bir polis müdürüne "İnsanları içeriye sokmuyorsunuz, elinizde bir belge var mı?' diye sorunca polis müdürü, "Vali beyin emri var" diye cevap verdi.

Parkın girişinde oturmakta direnen bazı göstericiler de çevik kuvvetin müdahalesiyle kaldırıldı. Çevik kuvvet polisleri fotoğraf çeken basın mensuplarına da müdahale etti. İl müdahaleden sonra çevik kuvvet polislerinin yorgunlukları objektiflere yansıdı. Gezi parkının etrafı polis bariyerleriyle kapatıldı.

"BEN DE AK PARTİ'YE OY VERDİM AMA..."

Daha sonra bir grup, CHP milletvekilleri Melda Onur, Gürsel Tekin ve Sezgin Tanrıkulu ile birlikte basın açıklaması için Gezi Parkı'na yürüdü. Polis, milletvekilleri park alanına girdikten sonra arkadan gelen gruba gazlı ve coplu müdahalede bulundu. Gazeteci Ahmet Şık, çıkan arbedede başından yaralanarak Taksim Eğitim ve Araştıma Hastanesi'ne kaldırıldı. Bu arada yoldan geçerken polisin attığı gaz bombaları arabasının camını delerek içeriye giren işadamı Hayrullah Öztürk "Ben de AK Parti'ye oy verdim ama bu gidişat iyi değil. Bu kadar 'ben bilirimcilik' iyi değil. Bu kadar başına buyruk yönetim olmaz. İnsanların düşüncelerine önem verilmeli" dedi. İşadamı Öztürk aracının içinde patlayan gaz bombasından kaçarak kurtulduğunu söyledi.

Müdahalenin ardından dağılan gruptakiler polise taş attı. Gruplardan bir kısmı İstanbul Teknik Üniversitesi Taşkışla Kampusu önünden Dolmabahçe istikametine, bir kısmı da Divan Oteli'nin arkasına kaçtı. Dolmabahce yönüne kaçan grup ile polis arasında çıkan çatışmada ağaçlık alandaki otlar tutuştu. Alevler ağaçlara sıçradı. Olay yerine gelen TOMA araçları ile yangın kısa bir süre sonra söndürüldü.

İlk müdahale sırasında gazdan etkilenenler yakındaki bir otele sığındı. Astım hastası olduğu tahmin edilen bir kişi baygınlık geçirdi. Bu kişiye ilk müdahaleyi otel görevlileri yaptı. Ancak uzun uğraşlara rağmen kendisine getirilemeyen kişi yaklaşık yarım saat sonra gelen ambulans ile hastaneye kaldırıldı.

GÜRSEL TEKİN, GAZDAN AMELİYAT MASKESİ TAKARAK KORUNMAYA ÇALIŞTI

Gezi Parkına girmeye çalışan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, atılan biber gazından etkilenirken, Sezgin Tanrıkulu da biber gazı atan bir polisin üzerine yürüyerek tepki gösterdi. Tanrıkulu polise, "Atmayın atmayın. O gazı kime atıyorsun sen. Düşman mısın sen" şeklinde tepki gösterdi. Araya girenler Tanrıkulu'nu sakinleştirirken, CHP'li vekiller parktan uzaklaştılar. Gazdan milletvekillerinin de etkilendiği görüldü. Gürsel Tekin, ameliyat maskesi takarak gazdan korunmaya çalıştı Tekin, "Gazları, kurşunları, bombaları bizi yıldıramaz" dedi. Gürsel Tekin, "Böyle bir ülkede yaşadığım için utanıyorum" diye konuştu.

Öte yandan trafikteki bazı İETT otobüsleri olayların ortasında kalırken, otobüs içindeki yolcular gazdan etkilenerek inmek zorunda kaldılar. Otobüs şoförü biber gazından etkilenince tepki gösterdi. Astım hastası olduğunu söyleyen bir yolcu da otobüsün içine giren gazdan etkilenince, otobüsten indi, koşarak uzaklaştı. Olaylarda gazeteciler de biber gazından etkilendi.

BÖREK YİYEN GRUBA POLİS MÜDAHALESİ

Taksim Gezi Parkı yanında tepsilerle getirdikleri börekleri yiyen bir grup eylemciye polis tazyikli su ve gaz bombası ile müdahale etti. Polisin bariyerlerle çevirdiği alanın hemen yanındaki yeşillik alanda oturan bir grup, tepsilerle getirdikleri börekleri yedi. Eylemciler, böreklerden polislere de ikram etti. Ancak polis, ikramı geri çevirdi. Eylemciler yeşillik alanda böreklerini yemeye devam ederken bir anda ortalık karıştı. Polis eylemcilere tazyikli su ve gaz bombası ile müdahale etti. Börek yerken müdahale edilen eylemciler zor anlar yaşadı. Atılan gazlardan yoldan geçen vatandaşlar da etkilendi. Vatandaşlar, polise tepki gösterdi.

Aralarında gazeteci Ahmet Şık'ın da olduğu Gezi Parkı eyleminde yaralananları CHP'li vekiller ve sanatçılar ziyaret etti. Gezi Parkı eyleminde başına isabet eden gaz kapsülü nedeniyle yaralanarak, Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan gazeteci Ahmet Şık'ın tedavisi altına alındı. Şık'ın, kafasına iki dikiş atıldığı ve tedbiren bir gece hastanede kalacağı öğrenildi. Yaralananları hastanede ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, olay sırasında Ahmet Şık'la yan yana olduklarını anlatarak, "Barikatı aşmıştık zaten ama polis pervasızca, milletvekili, yurttaş, gazeteci dinlemeden, başka bir tabir kullanmıyorum, pervasızca gaz sıktı ve herkese isabet edebilirdi, Ahmet'e isabet etti. Kafasından kan fışkırdı, kafasını tuttu ve yere düştü. Sağlık durumu iyi, tomografisi çekildi, başına dikiş atıldı, müşahede altında tutuluyor" diye konuştu. Tanrıkulu, Gezi Parkı'ndaki bekleyişlerine devam edeceklerini belirterek, "Bütün milletvekillerimizle orada olacağız" dedi.

TARİHİ İHYA ETMEK İSTİYORSA, ORADAKİ O ÇİRKİN BİNALARI YIKAR

CHP Denizli Miletvekili İlhan Cihaner de İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve emniyet müdürlerine ulaşmaya çalıştıklarını belirterek şunları söyledi:

"Telefonlara çıkmadılar. Bu gösteriyor ki, saldırmaya baştan karar vermişler. Oysa biz, ulaşabilseydik, belki bu yaralamaların önüne geçecektik. Yaralanan arkadaşların çoğu, yukarıdan bastıkrdıkları için yıkılan bir duvarın altında kaldılar. Dünyanın hiç bir yerinde böyle bir uygulama olmaz. Kenti bu kadar yakından ilgilendiren, 10 binlerce kişinin görüş belirttiği durumda buna bigane - İstanbul / Beyoğlu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gürsel Tekin Ahmet Şık Taksim Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title