Haberler

Yeniden) - Cinnet Getiren Er Umut Aslan, Askeri Törenle Son Yolculuğuna Uğurlandı

Yeniden --------------- ŞANLIURFA'da cinnet getirip 2 asker arkadaşını şehit eden, ardından intihar eden piyade er Umut Aslan askeri törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Yeniden

---------------

ŞANLIURFA'da cinnet getirip 2 asker arkadaşını şehit eden, ardından intihar eden piyade er Umut Aslan askeri törenle son yolculuğuna  uğurlandı. Pendik'te Dumankaya Camii'nde kılınan cenaze namazı sonrası Umut Aslan'ın Türk bayrağına sarılı tabutu, askerler tarafından taşındı.

Ceylanpınar İlçesi, Suriye yakınındaki Boztepe Karakolu'nda 2 asker arkadaşını şehit ettikten sonra aynı silahla kendi yaşamına da son veren Umut Aslan'ın Türk bayrağına sarılı tabutu askeri törenle Pendik Dumankaya Camii'ne getirildi. Törene Umut Aslan'ın ailesi, yakınları ve askerler katıldı. Baba Musa Aslan sakin haliyle dikkat çekerken anne Fatma Aslan'ın ise gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Öğlen namazının ardından Umut Aslan için cenaze namazı kılındı. Askerler tarafından bir süre taşınan tabutu, cenaze aracına konularak  defnedilmek üzere Ümraniye Ihlamurkuyu Mezarlığı'na götürüldü.

Umut'un samimi arkadaşı olduğunu belirten Tufan Tektaş cinnet iddiasına inanmadığını belirterek, şunları söyledi:

"Umut bizim uzun süreli bir arkadaşımız. Kendi mahallemizde oturan bir çocuk. Gayet neşeli bir insan. Cinnet getirebilecek yapıya sahip bir insan değil. Umut'un böyle bir şey yapmasına asla inanmıyoruz. Asla böyle bir şey düşünmüyoruz. En son şehit düşme olayından bir gün öncesinde beni aradı konuştuk. Nöbetteyim. -Kulede 3 kişi nöbet tutuyoruz- dedi. Sesi gayet sakindi. Bizim arkadaşlarımızı da aradı. Nasılsınız diye. Her zaman arardı. Sosyal ve neşeli bir insandı. Ertesi gün bizi aradığı numarayı aradık. Telefona onların taburundan bir asker çıktı. O da 'Umut da bizim neşe kaynağımızdı böyle bir şey yaptığına biz de inanmıyoruz' dedi. Kız arkadaşı yoktu olsa bize söylerdi."

- İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ceylanpınar Boztepe Suriye Pendik Politika Güncel Haberler

title