Haberler

Yenice Barış ve Kültür Festivali Buruk Başladı

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Tarsus Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği '12. Yenice Barış ve Kültür Festivali', son dönemde artan bölücü terör eylemleri ve şehit haberleri nedeniyle buruk başladı.

Yenice Cumhuriyet Meydanı'ndaki açılış törenine, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Kerim Tufan, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Celal Taş'ın yanı sıra Tarsus Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Boro, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Festival, eski belediye binası önünden bando eşliğinde Atatürk Anıtı'na yürüyüş ile başladı. Atatürk Anıtı'na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından gökyüzüne barış güvercinleri bırakıldı. Kortej Churchill Barış Parkı'na yürüyerek Barış Anıtı meşalesini yaktı. İnönü ve Churchill'in Yenice görüşmeleri esnasında çekilen fotoğrafları ile görüşmeye ait gazete mecmualarının bulunduğu fotoğraf sergisinin gezilmesinin ardından İnönü-Churchill görüşmesinin yapıldığı Barış Vagonu ziyaret edildi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanvekili Kerim Tufan etkinlikte yaptığı konuşmada, "Dünya Barış Günü münasebetiyle bir aradayız. Gönül isterdi ki, Dünya Barış Günü'nü huzur ve kardeşlik içerisinde kutlayalım ama öyle bir dünyada yaşıyoruz ki, bu saydığımız güzellikleri bir arada yaşamak asla mümkün değil. Allah öyle bir vatan, öyle bir coğrafya bahşetmiş ki bizlere, dünden bugüne yaşadık ve gördük ki, o kadar istememize, arzu etmemize rağmen bu coğrafyada gerçekten barış ve kardeşlik içerisinde yaşamak çok zor. Çünkü bu topraklarda yaşamanın bir bedeli var" dedi.

Dünya strateji uzmanlarının verilerine göre dünyada 103 tane çok sıcak noktanın olduğunu belirten Tufan, "Bunların içerisinde en sıcak nokta Ortadoğu ve Türkiye'nin bulunduğu coğrafyadır. Gerçekten bu coğrafyada yaşamanın bir bedeli var. Türk milleti bu bedeli en ağır şekilde, en acı şekilde ödedi" diye konuştu.

Vatandaşların Dünya Barış Günü'nü kutlayan Kerim Tufan, "Arzumuz; ülkeler vatandaşların refahı için çalışsınlar, vatandaşların huzuru için çalışsınlar. Görüyoruz, biliyoruz, duyuyoruz ve yaşıyoruz, her gün bir ocağa ateş düşüyor. İnşallah bundan sonra barış içerisinde, huzur içerisinde yaşarız. İnşallah insanların en kutsal hakkı olan yaşama hakkı hiçbir şekilde ellerinden alınmaz" ifadelerini kullandı. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tarsus Yenice Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
title