Haberler

Yeni Zelandalı Abdullah, Burhaniye'de Tanıtım Elçisi Oldu

Balıkesir'in Burhaniye İlçesi Dutluca Mahallesi'ne 3.5 yıl önce Yeni Zelanda'dan gelerek yerleşen Abdullah Rabbani yörenin tanıtım elçisi oldu.

Balıkesir'in Burhaniye İlçesi Dutluca Mahallesi'ne 3.5 yıl önce Yeni Zelanda'dan gelerek yerleşen Abdullah Rabbani yörenin tanıtım elçisi oldu. 17 yıl önce Müslüman olan 53 yaşındaki Rabbani, çocuklara İngilizce ve çevre dersleri verirken bugüne kadar çok sayıda yerli ve yabancı konuğu ağırlayarak yöreyi tanıttı.

Abdullah Rabbani, çeşitli illerden okumak için Burhaniye'ye gelen gençlere Dutluca'yı tanıtıyor. Yeni Zelanda'dan gelerek Burhaniye'nin gönüllü elçisi olan Rabbani, son olarak Balıkesir Üniversitesi Burhaniye Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu öğrencisi Merdan Kıyağ, Yekta Akgün, Selin Yula ve Gökçe Billor'u ağırladı. İlçeye 9 kilometre uzaklıktaki Dutluca Mahallesi'nde kendini kabul ettiren Rabbani, yöreyi çok sevdiğini söyledi. 9 yıl dünyayı gezen Rabbani, Türkiye'ye ve sonunda da Dutluca'ya yerleşmeye karar verdi. Çeşitli illerden gelerek Burhaniye'de okumayı seçen öğrencilerden Merdan Kıyağ, Dutluca'yı tanımalarında Rabbani'nin kendilerine çok yardımcı olduğunu söyleyerek yörenin doğal güzelliklerine hayran kaldıklarını belirtti.

Burhaniye Dutluca Mahallesi'ne tabiatı nedeniyle yerleşmeye karar verdiğini ifade eden Abdullah Rabbani, huzur ve sakin bir yaşam için Dutluca'yı tercih ettiğini vurguladı. Gençlere yörenin doğal ve tabiat koşullarıyla ilgili bilgi verdiğini bildiren Rabbani, "Bu güzel bölgeyi tanıtmaya çalışıyorum. Çok zevkli oluyor. Çeşit çeşit insanlarla karşılaşıyorum. Elimden geleni yapıyorum. Hayatımın tamamını burada sürdürmeye karar verdim" dedi. - Balıkesir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

yeni zelanda burhaniye balıkesir dutluca Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title