Haberler

Yeni Zelanda ve Avustralya'ya "Sonik Kuyu"Dan Selam Gönderdiler

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Sonik kuyudan görüntü Sanatçı Allan Giddy açıklaması Belediye Başkanı Gökhan'ın konuşmasından detaylar Yeni Zelanda ve Avustralya'ya "sonik kuyu"dan selam gönderdiler Çanakkaleli vatandaşlar, Avustralyalı sanatçı Giddy'nin "Sonik Kuyular Projesi" kapsamında Çanakkale'de açılan kuyudan Wellington ve Sidney kentlerine selam yolladı Giddy: "Bu üç kuyu sayesinde, üç ülkenin dostluğu yeniden hayat buluyor" Avustralyalı sanatçı Allan Giddy'nin "Sonik Kuyular Projesi" kapsamında, benzerleri Yeni Zelanda'nın başkenti Wellington ve Avustralya'nın Sidney kentinde de kurulan Çanakkale'deki kuyunun açılışı yapıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Sonik kuyudan görüntü

Sanatçı Allan Giddy açıklaması

Belediye Başkanı Gökhan'ın konuşmasından detaylar Yeni Zelanda ve Avustralya'ya "sonik kuyu"dan selam gönderdiler

Çanakkaleli vatandaşlar, Avustralyalı sanatçı Giddy'nin "Sonik Kuyular Projesi" kapsamında Çanakkale'de açılan kuyudan Wellington ve Sidney kentlerine selam yolladı

Giddy:

"Bu üç kuyu sayesinde, üç ülkenin dostluğu yeniden hayat buluyor"

Avustralyalı sanatçı Allan Giddy'nin "Sonik Kuyular Projesi" kapsamında, benzerleri Yeni Zelanda'nın başkenti Wellington ve Avustralya'nın Sidney kentinde de kurulan Çanakkale'deki kuyunun açılışı yapıldı.

Giddy, İskele Meydanı'nda kurulan, içine yerleştirilen internet erişimi ile binlerce kilometre uzaklıktaki kentlerde yaşayanların birbirlerine seslerini eş zamanlı duyurabileceği sistemin açılışında yaptığı konuşmada, bu kuyulardan konuşulduğu zaman Avustralya ve Yeni Zelanda'dan da ses alınabildiğini söyledi.

Kuyunun benzerlerinin Wellington ve Sidney'de de bulunduğunu belirten Giddy, üç ülke arasında iletişim kurmayı amaçladıklarını anlatarak, şöyle dedi:

"Bunun benzeri olan bir sanat eseri bulunduğunu düşünmüyorum. Benzersiz bir çalışma olduğuna inanıyorum. Bu üç kuyu sayesinde, üç ülkenin dostluğu yeniden hayat buluyor. Aslında burada Atatürk'ün sözlerini düşünmemiz gerekiyor. Aslında savaşla başlayan bir durum, Atatürk'ün sözleri sayesinde şu anda barışa dönüşmüş bulunuyor. Atatürk'ün sözlerinden yola çıkarak, Avustralya, Yeni Zelanda ve Türkiye arasındaki dostluğu tüm dünyanın sağlaması gerekiyor."

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da kuyunun başına gelerek, Yeni Zelanda'daki kuyunun önündeki Türkiye'nin Wellington Büyükelçisi Damla Yeşim Say, Wellington Belediye Başkanı Celia Wade Brown ile konuştu.

Gökhan, "Wellington kentindeki sevgili dostlarım, merhaba. Ben Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan. Barışın kenti Çanakkale'den binlerce kilometre ötedeki kardeşlerimize Allan Giddy'nin eseri sonik kuyu aracılığıyla sesimi duyurmaktan büyük mutluluk duyuyorum." diye seslendi.

Daha sonra, Çanakkale ile Wellington belediyelerinin yetkilileri arasında kardeş şehir protokolü imzalandı.

Açılışın ardından çok sayıda çocuk, kuyudan Wellington ve Sidney'deki arkadaşlarına seslenme imkanı buldu.

Törene, CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Avustralya'nın Çanakkale Konsolosu Nikolas Sergi, Yeni Zelanda'nın Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Ed McIsaac, büyükelçilik ve konsolosluk yetkilileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Yeni Zelanda Avustralya Wellington Çanakkale Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title