Haberler

Yeni Zelanda Genel Valisi'ne Kırmızı Halılı Karşılama

Yeni Zelanda Genel Valisi Sir Jarry Mateparae, Çanakale Kara Savaşları ve Anzak Çıkarması'nın 99'uncu yıldönümü törenlerine katılmak üzere kente geldi.

Yeni Zelanda Genel Valisi Sir Jarry Mateparae, Çanakale Kara Savaşları ve Anzak Çıkarması'nın 99'uncu yıldönümü törenlerine katılmak üzere kente geldi. Konuk Vali Mateparae, havalimanında protokol üyeleri tarafından kırmızı halı ile karşılandı.

Çanakkale'deki törenle katılmak üzere dün Türkiye'ye gelen ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü Ankara'da ziyaret eden Yeni Zelanda Genel Valisi Sir Jarry Mateparae, eşi Janine Matepare ve beraberinde kalabalık bir heyetle Türk Hava Kuvvetleri'ne ait bir uçakla saat 10.30'da Çanakkale Havalimanı'na geldi. Uçağın inip, aprona yanaşmasının ardından iki görevli ellerinde kırmızı halı ile uçağa doğru koştu. Kapıların açılmasının ardından görevlilerden biri elindeki kırmızı halıyı serdi. Tek halının yeterli gelmesi üzerine diğer halı serilmedi.

Bu sırada uçağın kapısında görünen konuk vali Mateparae, Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Çanakkale Belediye Başkan Vekili Rebiye Ünüvar, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aydın Şirin, Çanakkale İl Emniyet Müdürü Yılmaz Özden, Çanakkale İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Enver Aydın ve geleneksel kıyafetler giymiş iki öğrenci tarafından karşıladı. Öğrenciler Vali Mateparae'ye çiçek verdi. Üst düzey güvenlik önlemi alınan karşılamada, Vali Matepare, hazır bekletilen makam otomobiliyle, gece konaklayacağı Kolin Otel'e geçti. Vali Mateparae'nin gün içinde Çanakkale Feribot İskelesi'nden özel olarak hazırlanan GESTAŞ'a ait 'Ayvacık' adlı arabalıvapuru ile Eceabat İlçesi'ne geçip, 99 yıl önce atalarının savaştığı Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'ndaki ülkesine ait anıt ve mezarlıklar ile savaş alanlarını ziyaret edeceği öğrenildi.

Bu arada alınan geniş güvenlik önlemleri kapsamında sabah erken saatlerde Sahil Güvenlik ekiplerinin konuk valinin boğaz geçişinde kullanacağı arabalıvapurun altına dalıp, kontrol yaptığı öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yeni Zelanda Abdullah Gül Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title