Haberler

Yeni Zelanda Genel Valisi Mateparae Açıklaması

"Yeni Zelanda, Avustralya ve Türkiye arasındaki dostluk, gerçekten eşi ve benzeri olmayan bir dostluktur.

Yeni Zelanda Genel Valisi Korgeneral Sir Jerry Mateparae, " Yeni Zelanda, Avustralya ve Türkiye arasındaki dostluk, gerçekten eşi ve benzeri olmayan bir dostluktur. 99 yıl önceki savaşlardan, hiç eşi ve benzeri olmayan çok derin bir dostluk ortaya çıkmıştır" dedi.

Çanakkale Kara Savaşları'nın 99'uncu yılı dolayısıyla düzenlenen etkinliklere katılmak üzere kente gelen Mateparae, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkesi ve Türkiye arasında temelleri 99 yıl önce atılan çok sıcak ve derin dostluğun güçlenerek devam ettiğini söyledi.

Yeni Zelanda halkının, Türkiye'nin gösterdiği misafirperverlikten her zaman çok müteşekkir olduğunu vurgulayan Mateparae, şöyle konuştu:

" Yeni Zelanda, Avustralya ve Türkiye arasındaki dostluk, gerçekten eşi ve benzeri olmayan bir dostluktur. 99 yıl önceki savaşlardan, hiç eşi ve benzeri olmayan çok derin bir dostluk ortaya çıkmıştır. Sadece törenler boyunca değil bunun dışındaki zamanlarda da Yeni Zelandalılar, Türkiye'de her zaman çok güzel ve çok sıcak bir şekilde karşılanıyor. Yeni Zelanda ve Türkiye'nin dostluğu, takdire şayan bir dostluk."

Mateparae, Çanakkale'nin sadece Türkiye için değil ülkesinin halkı tarafından da çok değerli ve önemli olduğunu anlattı.

Ülkesi ve Türkiye arasındaki dostluğun sürmesini dileyen Mateparae, " Çanakkale'nin Türkiye ve Yeni Zelanda için çok önemli bir yer olduğunu biliyoruz ama aynı zamanda Türkiye için de ne kadar çok iyi olduğu bizler idrak etmiş durumdayız. Yeni Zelanda halkı olarak bunun bilincindeyiz. Çanakkale hem Yeni Zelanda hem de Türkiye için çok çok özel bir yer" ifadesini kullandı.

Türkiye ve Yeni Zelanda hükümetlerinin, Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılı dolayısıyla yakın çalışma içinde bulunduğuna değinen Mateparae, detaylı projeler hazırlandığı bilgisini verdi. Mateparae, yıllar önce Çanakkale'de yaşanan savaşlardan ortaya çıkan dostluk çerçevesinde daha güçlü bir ilişki kurabilmek için iki hükümetin değişik projeler üzerinde çalıştığını sözlerine ekledi. - Çanakkale

Kaynak: AA / Yerel

Yeni Zelanda Avustralya Çanakkale Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title