Haberler

Yeni Yıla Maden Ocağında Giren Valiyi Tulum Çalarak Karşıladılar

- Rize Valisi Ersin Yazıcı, yerin 530 metre altında Çayeli Bakır İşletmelerinde çalışan madencilerle birlikte yeni yıla birlikte girdi Rize Valisi Ersin Yazıcı, yerin 530 metre altında Çayeli Bakır İşletmelerinde çalışan madencilerle birlikte yeni yıla birlikte girdi.

- Rize Valisi Ersin Yazıcı, yerin 530 metre altında Çayeli Bakır İşletmelerinde çalışan madencilerle birlikte yeni yıla birlikte girdi Rize Valisi Ersin Yazıcı, yerin 530 metre altında Çayeli Bakır İşletmelerinde çalışan madencilerle birlikte yeni yıla birlikte girdi.Vali Yazıcı, Madenli Beldesinde faaliyet gösteren bakır işletmesinde gece mesaisinde çalışan maden işçileri ile birlikte ocağa inerek yeni yılın gelmesini bekledi.İşçilerle sohbet eden Vali Yazıcı, çalışmalar hakkında Çayeli Bakır İşletmeleri Genel Müdürü Lain Anderson'dan bilgi aldı.Yazıcı, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, yerin 600 metre altında madencilerle birlikte yeni yılı beraber karşıladıklarını söyledi.Böyle zor bir işletmede çalışmak madenciler açısından kolay bir iş olmadığını ifade eden Yazıcı, "Başta iş güvenli olmak üzere Çayeli Bakır İşletmeleri gerçekten her konuda kurallara ve dünya standardında iş ve çalışma güvenliği sağlayan bir şirket. Burada çalışan madenci kardeşlerimizin ifadeleriyle bunu söylüyorum. Burada çalışan madenci kardeşlerimiz, güvenli bir ortamda çalıştıklarını, iş güvenliği konularının tamamen uygulandığını ve can güvenlikleri ile her hangi bir tereddütleri olmadıklarını ifade ettiler. Bende bunu arkadaşlar adına dile getirmiş oldum. Madenci kardeşlerimizle birlikte 2015 yılını karşıladığım için çok mutlu oldum" diye konuştu.Madenci Erol Şişman ise, 20 yıldır Çayeli Bakır'da çalıştığını belirterek, "Biz yeni yılı bu akşam 530 metre yerin altına çalışarak kutlamak nasip oldu. Diğer insanlar evlerinde aileleri ile birlikte yeni yılını kutluyor. Bizde bu akşam Valimiz ve diğer davetlilerin katılımı ile kutladık. Tüm çalışan madenci meslektaşlarımın yeni yılını kutluyorum" dedi.12 yıldır madende kepçe operatörü olarak çalıştığını ifade eden Muhammet Albayrak da, "Bu akşam ailemle birlikte olsaydım daha mutlu olurdum ama işimi sevdiğim için burada da olmaktan da mutluyum" diye konuştu.- TRT muhabiri madenci eşi ile yer altında buluştuTRT Rize Muhabiri Meryem Şişman'da Vali Ersin Yazıcı'nın madencileri ziyaretini takip etti. Eşi Nezir Şişman ile yerin yaklaşık 530 metre altında karşılaşınca şaşkınlık yaşadı.Nezir Şişman, yeni yıla yer altında girdiklerini belirterek, "Vali Yazıcı ile eşimin beraber gelmesi benim için sürpriz oldu. Eşimin ziyareti beni çok mutlu etti" dedi.Meryem Şişman ise, eşine maden ziyaretini söylemediğini ve eşine sürpriz yapmak istediğini söyledi.İşçilerle birlikte yeni yıl pastası kesen Yazıcı, daha sonra tulum eşliğinde madencilerle birlikte horon oynadı. -

Kaynak: AA / Güncel

Çayeli Bakır Ersin Yazıcı Madenli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title