Haberler

Yeni Yıl Geldi, ' Zübük'ler Bitmedi!

Güncelleme:

Türkiye'nin önemli ve usta yazarlarından Aziz Nesin'in, 2015 yılında kutlanacak doğumunun 100. yılı nedeniyle 'ZÜBÜK' isimli eseri, Nedim Saban tarafından uyarlanarak özel olarak sahneye taşındı . Aziz Nesin'in doğumgününde özel galası yapılan oyunun tüm gala geliri kimsesiz çocukları eğiten Nesin Vakfı'na bağışlandı.

Aziz Nesin'in en önemli eserlerinden "Zübük", Nedim Saban tarafından yeni bir yorumla uyarlanıp, sahneye taşındı. Bu müzikli komedi, Beylikeğrisi adlı hayali bir yerde, bir seçim sandığının başında geçiyor. Zübük'te başrolü Tuna Orhan oynuyor.

Meslek hayatına Antalya Devlet Tiyatrosu'nda başlayan ve Hokkabaz filminde Cem Yılmaz ile başrol oynayarak, 18. Ankara Uluslararası Film Festivali oyunculuk ödülünü alan ve en son 'Yalan Dünya' dizisindeki sevilen 'Yönetmen Tufan' karakteriyle izlediğimiz Tuna Orhan, Kemal Sunal tarafından filme taşınan "Zübük" karakterine farklı bir yorum getiriyor. Oyunun diğer rollerinde tiyatro, sinema ve TV dizilerinden tanıdığımız Halim Ercan, Hakan Akın, Hilmi Özçelik, Ercü Turan, Evren Erler, Şebnem Bilgeer, Deniz Değirmenci, Serdar Aydın, Ena Alpar, Emrah Düzkaya, Selim Tezin gibi isimler rol alıyor. Oyunun yardımcı yönetmeni Bülent Seyran.

Nedim Saban projeyle ilgili olarak şunları söylüyor: "Zübük" romanını okuduktan sonra, bu karakterin yazıldığı dönemde Don Kişot efsanesini yakaladığını gördüm. Zübüklük adeta bir kavram olarak dilimize girmiş ve Aziz Nesin'in dillere destan karakteri ölümsüzleşmiş. Romanın yan karakterleri de müthiş renkli ve seyirciye nefis bir tat bırakıyor.

'ZÜBÜK' ün dekor tasarımı Sıla Karakaya, müzikleri Tuna Orhan , ışık tasarımı Kemal Aydoğan, koreografisi Özge Midilli, şarkı sözleri Nedim Saban'a, oyun fotoğrafları Emrah Nihat Erel'e ait.

Oyun Ocak ve Şubat ayında İstanbul'da Profilo Kültür Merkezi, Ataköy yunus Emre Kültür Merkezi, Kozyatağı Kültür Merkezi, Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde oynandıktan sonra, 27 ve 28 Şubat'ta İzmir Atatürk Kültür Merkezi ve 1 Mart'ta Bodrum'da oynanacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Nesin Vakfı Nedim Saban Aziz Nesin Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title